HANDBAL FEMINIM – Zero șanse de calificare în semifinalele Euro

handball euro

Echipa națională de handbal feminin a României are doar șanse teoretice de calificare în semifinalele Campionatului European 2014 – după înfrângerea de aseară, în meciul cu Ungaria, meci finalizat cu scorul 19-20.

Jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici sunt obligate să câștige ultimele două meciuri – cele cu Spania, respectiv Polonia, și apoi să spere la 3 rezultate surpriză în meciurile contracandidatelor.

Pentru ca România să se califice, este nevoie de o adevărată situație SF:

Danemarca trebuie să facă egal cu Spania și Ungaria. Jucătoarele unguroaice trebuie să piardă în ultima etapa în confruntarea cu Norvegia, meci la care scandinavele ar merge deja in semifinale de pe prima poziție a clasamentului grupei.

Clasamentul actual M V E Î P Clasamentul dorit M V E Î P
1. Norvegia 3 3 0 0 6 1. Norvegia 5 5 0 0 10
2. Ungaria 3 2 0 1 4 2. România 5 2 1 2 5
3. Spania 3 2 0 1 4 3. Danemarca 5 2 1 2 5
4. Danemarca 3 1 1 1 3 4. Ungaria 5 2 1 2 5
5. România 3 0 1 2 1 5. Spania 5 2 1 2 5
6. Polonia 3 0 0 3 0 6. Polonia 5 0 0 5 0

Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci echipele din România, Danemarca, Ungaria și Spania se vor afla în clasament cu același număr de puncte la finalul meciurilor din grupă. Pentru departajare va fi folosit un clasament între cele 4.

După ce se va vedea că există egalitate din punct de vedere al punctelor – 3 – va urma departajarea după golaveraj. Toate echipele ar urma să aibă 0 puncte aici, doar dacă jucătoarele noastre ar marca foarte multe goluri în confruntarea cu Spania.

Un meci câștigat la cel puțin două goluri diferență va asigura în mod sigur mergerea mai departe în semifinalele CE 2014 din primăvară.

Este greu de crezut că danezele se vor mulțumi cu două egaluri, dat fiind faptul că până acum au avut doar trei meciuri finalizate la egalitate. România nu mai este cotată în acest moment de casele de pariuri cu vreo șansă la calificare în Campionatul European 2014 – semifinale.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult