HANDBAL: HCM Baia Mare intră în 2015 cu un antrenor de top

HCM

HCM Baia Mare va avea un nou antrenor. Este vorba de omul care a câștigat de 2 ori Liga Campionilor cu echipa Krim Ljubljana. El va veni în România, la Baia Mare, pe data de 29 decembrie și va începe lucrul cu noua sa echipă. Aducerea acestui antrenor la echipa românească de handbal este o mutare foarte inteligentă.

HCM Baia Mare a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că noul antrenor al echipei este Tonje Tiselj. Decizia a venit după ce fostul antrenor, Costică Buceschi, a fost demis de pe postul de tehnician. Astfel, slovenul care a câștigat în trecut Liga Campionilor de 2 ori cu Krim Ljubljana nu avea nici un angajament. Se pare că el va antrena echipa campioană a României pentru următoarele 18 luni.

Cine este Tiselj?

Tiselj are 53 ani și are un palmares extraordinar ca antrenor de echipă de handbal. Așa cum am precizat mai înainte, el are sub centură două titluri ale Ligii Campionilor, în 2001 și 2003, dar și o finală cu campioana Sloveniei în 2006. La vremea aceea, la echipa slovenă juca și Luminița Huțupan Dinu. Tiselj Tonje a mai antrenat și echipele naționale – atât feminină, cât și masculină – are țării sale, cu ultima reușind să obțină o medalie de argint.

Printre alte echipe antrenate de Tiselj, se numără și Celje Pivovarna Lasko, Gorenje Velenje, KIF Kolding (masculin), Buducnost Podgorica (feminin).

Istorie

Se știe că noul antrenor al celor de la HCM Baia Mare este un tehnician foarte exigent, el fiind ofertat acum câțiva ani chiar și de Oltchim Râmnicu Vâlcea. O problemă extrem de personală a făcut ca antrenorul din Slovenia să nu mai ajungă la echipa din Vâlcea, deși contractul fusese semnat. Din câte se pare, tatăl său se îmbolnăvise grav la momentul respectiv.

Tiselj chiar și-a cerut scuze, acum 2 ani, atunci când Oltchim și Krim s-au întâlnit în Liga Campionilor, aducând în discuție motivul pentru care a promis că va veni în România, dar nu a mai făcut-o. El și-a cerut scuze atât conducătorilor de la Vâlcea, cât și suporterilor.

În ceea ce privește HCM Baia Mare, Tiselj are drept obiectiv câștigarea campionatului și a Cupei României. El vrea să ajungă și în finala Ligii Campionilor din sezonul 2015/2016.

Planuri de viitor

De menționat faptul că HCM Baia Mare se află în acest moment pe prima poziție din clasamentul Ligii Naționale și s-a calificat chiar și în grupele principale ale Ligii Campionilor. Acolo va începe meciurile pe 30 ianuarie 2015, debutând în deplasare, împotriva campioanei Suediei – formația Savehof.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult