HANDBAL – Norvegia, campioană olimpică a 6-a oară

handball norway

Lumea handbalului feminin a văzut o victorie puternică a Norvegiei în fața Spaniei. Campioana olimpică și-a recâștigat titlul european – după ce îi fusese furat de Muntenegru acum 2 ani. Titlul recent câștigat de norvegience este al 6-lea aur continental.

Este clar: Norvegia nu reprezintă un coșmar doar pentru România, ci și pentru Spania. Cea mai galonată echipă din lumea handbalului feminin a câștigat la Budapesta al 6-lea titlu din istoria formației sale. Spania a tras tare, chiar a condus la pauză, cu scorul de 12-10. Echipa iberică a avut chiar și 5 lungimi avans în prima parte (scor 10-5), însă repriza a doua a fost cea în care Norvegia a revenit uimitor, așa cum ne-a obișnuit până acum.

Cum a decurs meciul

Printre jucătoarele care au avut performanțe incredibile se numără Nora Mork, surorile Riegelhuth, surorile Solberb. Ele au surprins echipa ibericelor prin viteza foarte mare cu care au manipulat balonul.

În momentul în care scorul a fost 26-22, în minutul 52, jucătoarele iberice au avut o răbufnire de orgoliu. La scorul de 26-25, spaniolele au ratat de 3 ori șansa de a egala. Dat fiind faptul că ele nu au mai reușit acest lucru, norvegiencele nu le-au mai oferit această șansă.

Finalul meciului de handbal feminin

Finalul meciului a fost exact ca în finala Euro 2008 sau ca semifinala Mondialelor din 2011. Norvegia a învins. Acum, scorul a fost mai strâns, 28-25, dar tot victorie a fost.

Ce jucătoare au marcat?

Norvegia 28

LK Riegelhuth 10, Mork 7, Solberg 3, Loke 2, Oftedal 2, B. Riegelhuth 2, Kristiansen 1, Alstad 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson

Spania 25

Pena 10, Barbosa 4, C. Martin 4, Mangue 3, Aguillar 2, Pinedo 1, Chavez 1. Antrenor: Jorge Duenas

Suedia a luat bronzul

Bineînțeles că acest Campionat European a avut și o finală mică. Suedia a fost marea surprizp, ea fiind medaliată cu argint european în 2010. Astfel, suedezele au învins campioana europeană en titre, Muntenegru, cu scorul de 25-23. Echipa antrenată de Dragan Adzici a avut avantajul eliminării directe a interului Linnea Thorstensson, jucătoarea care evoluează la CSM București – în minutul 12 (doar pentru prima repriză).

După scorul de 12-11 la pauză, Suedia a trecut rapid la conducere și nu a mai cedat până la finalul meciului, reușind o performanță istorică pentru țara nordică.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult