HOCHEI: Corona Brașov a câștigat Cupa României

hochei

Duminică seara, 21 decembrie 2014, a avut loc finala Cupei României la hochei. Confrunarea a avut loc la Patinoarul Olimpic Brașov și acolo au fost prezenți peste 1800 spectatori care au s-au delectat cu eternele rivale Corona Brașov și HSC Miercurea Ciuc.

Prima repriză a arătat niște jucători brașoveni care erau de nerecunoscut. Pe lângă asta, ciucanii au făcut ce au vrut pe gheața Patinoarului Olimpic – ei au marcat de două ori. Deși erau în inferioritate, slovacul Satek a reușit să scape singur cu Fulop și a deschis scorul în minutul 6. A urmat G. Biro care a crescut avantajul ciucanilor și a stabilit scorul final al primei reprize, 0-2, în minutul 10.

După prima pauză, “lupii” au reușit să revină în joc, situația schimbându-se radical. Astfel, în minutul 12 al reprizei a doua, profitând după doar 10 secunde de o situație favorabilă, lupii au reușit să reducă din diferență prin Csaba Nagy.

În ultima parte a meciului, brașovenii au reușit să egaleze în minutul 9, prin jucătorul de hochei Peter Klouda. Golul a fost validat, într-un final, cu mari emoții – după ce arbitrii au analizat reluările de câteva ori. Lupii au revenit incredibil cu un gol frumos al lui Csanad Virag. El a adus victoria cu doar 1 minut jumătate înainte de fluierul final.

Corona Brașov și-a adjudecat pentru a doua oară în istorie trofeul și acum își concentrează toată atenția pe campionat, dar și pe Liga MOL. După disputarea finalei, președintele secției de hochei Corona Brașov Wolves, Zoltan Olti Pașca, a spus: “Trofeul pe care l-am câștigat este unul pentru care am muncit enorm și pentru care am disputat o finală incredibil de grea. Începutul a fost slab, s-a văzut clar că jucătorii noștri de hochei erau foarte presați de miza jocului, iar prima repriză am pierdut-o în mod clar.

Presiunea a fost mare pe jucători, mai ales că am pierdut ultima finală din Cupa României de hochei. Este foarte bine că jucătorii s-au calmat încet, încet și au început să vadă altfel meciul. Rezultatele au venit instant. Eu mă bucur tare mult, este un nou trofeu pentru echipa Brașovului, pentru club, pentru oraș, al treilea de până acum. Eu sper să câștigăm și alte trofeere, dar și campionatul și, de ce nu, chiar Liga Mol.”

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult