ÎNOT: Van der Burgh și Hosszu câștigă Cupa Mondială în Dubai

ÎNOT: Van der Burgh și Hosszu câștigă Cupa Mondială în Dubai

DUBAI: Cameron van der Burgh din Africa de sud și Katinka Hosszu din Ungaria sunt câștigătorii FINA Swimming World Cup (Cupa Mondială de Înot), ale cărei ultime manșe au avut loc în Dubai sâmbătă.

Câștigătorii competiției

În atmosfera incredibilă de la Hamdan Sports Complex, cei mai buni atleți ai seriei au primit gigantul cec de 100.000 dolari – pentru victoria lor – din partea președintelui FINA, Dr Julio C Maglione.

Printre oameni, Van der Burgh, deja un câștigător al competițiilor din 2008 și 2009, a terminat cu 369 puncte, după ce a adunat 15 medalii de aur – 7 numai la 50m și alte 8 victorii la 100m, finalizând cu succes cele două evenimente.

Chad Le Clos, tot din Africa de Sud și câștigător în 2014, a fost acum al doilea cel mai bun om de pe circuit, cu 180 puncte. El a fost urmat îndeaproape de câștigătorul din Australia, Mitch Larkin (174 puncte).

Cupa Mondială de Înot – Feminin

La feminin, Hosszu a dovedit încă o dată că are o mare versatilitate în piscină, finalizând acest sezon cu 30 de medalii de aur, cu un total de 152 victorii de când a câștigat consecutiv Cupa Mondială prima dată în 2012.

Ea a finalizat circuitul din 2015 cu 669 puncte, în fața Emily Seebohm din Australia (441 puncte) și a Zsuzsanna Jakabos, din Ungaria (201 puncte).

Premii

Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, distribuția premiilor în bani a fost în felul următor: 100.000 dolari pentru primul, 50.000 dolari pentru al doilea și 30.000 dolari pentru al treilea.

Cum au fost cursele

Calitatea curselor de înot din a doua zi de la competiția din Dubai a fost remarcabilă. În prima cursă a zilei, la 100m liber la femei, cele mai rapide au fost Hosszu și Federica Pellegrini (ITALIA), însă duelul a continuat să fie între unguroaică și Melanie Wright (AUSTRALIA).

La sfârșit, australianca a câștigat medalia de aur după o cursă de 53.79 secunde (iar Hosszu a avut 53.81), revalidându-și titlul din manșele anterioare, la Doha (QATAR).

Wright a fost, de asemenea, câștigătorul la 50m liber în Ziua 1. Pentru Hosszu, a fost a 5-a medalie în Dubai după 2 medalii de aur și două de argint în prima sesiune a finalelor de la Hamdan Sports Complex.

A 6-a prezență pe podium a avut loc după cursa de 100m spate, acolo unde Magyr a primit o altă medalie de argint, terminând de data aceasta pe locul al doilea, după o altă australiancă, Emily Seebohm. Deja câștigătoare a curselor de 50 și 200m, Seebohm a început cursa foarte rapid, aproape de recordul mondial la borna de 50m, dar a reușit să obțină aurul în 58.51. Împreună cu Hosszu (200m și 400m), australianca a fost singura femeie atletă care să participe la mai multe curse, chiar și la 100m spate – cel mai bun timp al ei fiind 58.34 la Doha.

Într-o altă cursă în care a terminat pe locul al doilea, obținând medalie de argint, Hosszu a primit a 7-a medalie în Emiratele Arabe Unite, după Boyle (Noua Zeelandă) la 400m liber, într-un timp de 4:06:97.

Finala a fost una savuroasă, care a putut fi vizionată și pe posturile TV locale din România. Pariază pe sporturile care ți se potrivesc acum! Deschide-ți un cont acum la Unibet de pe ACEST LINK și primești 50% banii înapoi (până la 150 RON) dacă pierzi primul pariu!


Comentarii

 • Dragos  
  November 17, 2015

  Super!!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult