Istoria Curselor De Câini

Istoria Curselor De Câini

Ogarul există de peste 4000 de ani ca și animal de companie și vânător. Alergatul este instinct de bază al unui ogar. Acești câini sunt blânzi prin natura lor și au avut întotdeauna o relație puternică cu oamenii. Corp lor elegant, picioare lungi, coloana vertebrală flexibilă și pielea subțire, fac această rasă de câini foarte aerodinamică.

Importul de ogari către Statele Unite a venit la sfârșitul anilor 1800 pentru a controla populația de iepuri în mijlocul și vestul țării; curse de ogari au urmat la scurt timp.

Cursele de ogari, așa cum le știm astăzi, au început în 1919, în California, odată cu invenția momelii mecanice. Pentru următorii 65 ani statutul ogarului a scăzut mult, pentru că oamenii vedeau acești câini de rasă concurînd și concluzionau că sunt puternici, agresivi și neiubitori.

Cursele sunt reglementate de legile fiecărui stat sau la nivel local. Cu toate acestea, în conformitate cu cele mai multe organe de reglementare de stat, departamentele monitorizează aspectele financiare ale curselor de ogari, dar și bunăstarea animalelor – responsabilitatea fiind a proprietarilor și antrenorilor. Fiecare cursă de ogari poate impune propriile reguli, politici și proceduri și trebuie să angajeze un medic veterinar care să examineze câinii înainte de o cursă și, de asemenea, să fie responsabil pentru vaccinari, tratamente și medicamente.

Situația actuală în SUA – Pistele de curse de câini

Astăzi există 39 de piste pentru curse de câini în Statele Unite, în 13 state: Alabama, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Florida, Iowa, Kansas, Massachusetts, New Hampshire, Texas, West Virginia și Wisconsin. Întrucât legislația din 1990 a permis mai multor piste să opereze terminale de loterie sau jocuri mecanice, oferind o resuscitare puternică unei industrii cu probleme financiare; dar o lovitură imensă activiștilor pentru animale. Statele care oferă jocuri de tip cazino, împreună cu curse de ogari sunt Alabama, Arkansas, Florida, Iowa, Rhode Island și Virginia de Vest. Clar acest lucru este începutul unei revitalizări a industriei de curse și crescătorilor. Pistele de curse din alte state continuă să facă solicitări pentru legislația care le va permite să-și extindă operațiunile cu jocuri de noroc.

Cursele de ogari reprezintă în primul rând o afacere și pistele de curse necesită, în medie, 1000 câini care sunt înlocuiți în mod constant pe măsură ce au loc accidentări, sau dacă vârsta este înaintată și performanța slabă. Cursele de câini reprezintă un business cu cerere și ofertă.

Ce spun activiștii pentru drepturile animalelor

Activiștii pentru drepturile animalelor consideră industria de curse de ogari ca una dintre divertisment și profit pentru oameni în detrimentul animalelor. Metodele de reproducere din industrie, metodele de multe ori crude de tratare a câinilor, condițiile zilnice în care aceștia sunt forțați să trăiască, și utilizarea momelii pentru animale (deși este interzisă, dar greu de aplicat) sunt considerate abuzuri de animale. Profitul este cel mai important lucru și, deși de cele mai multe sunt eutanasiați, ogari sunt adesea uciși folosind metode mai puțin costisitoare. Au fost raportate ucideri prin împușcare, abandonare, foame.

National Greyhound Association are sediul în Abilene, Kansas și este registrul oficial pentru toți ogarii care concurează în Statele Unite și Mexic. Aici sunt înregistrate informații despre fiecare câine de curse.

Există 700 de ferme de creștere de ogari și canise. Toate ogarii trebuie să fie raportați în termen de 10 zile de la naștere și se eliberează un număr de înregistrare pentru fiecare. În termen de 75 zile, NGA trebuie să fie notificată prin una din cele patru posibilități: catelusi au fost “whelped”, sarcina fost “pierdută” sau ”abandonată” sau ”altele” (femela a murit). Toți puii trebuie raportați și documentați și apoi tatuați până la trei luni, apoi înregistrați în mod individual și numiți înainte de 12-18 luni; în funcție de pistă.

Potrivit National Greyhound Association (NGA) 128.593 litteri au fost înregistrați din 1986 până în 2006. Litter-ul standard a fost 6.52 câini, deci putem estima că 838.426 de ogari au fost născuți pentru curse în această perioadă. Cu toate acestea, doar 652.205 câini au fost înregistrați în mod individual; adică 186.221 câini au fost eliminați din sistem înainte de împlinirea vârstei de curse (12-18 luni). Deoarece salvarea cainilor de la ferme are loc destul de rar, majoritatea acestor caini sunt presupuși a fi morți.

În aceeași perioadă au fost adoptați 179.000 ogari și aproximativ 56.000 concurează sau trăiesc pentru reproducere sau în ferme de pregătire. Acest lucru indică, eventual, că 600.000 ogari au murit în această perioadă de 21 de ani. Declinul profitului în afaceri de curse a dus la o reducere drastică a ogarilor crescuți în ultimii 15 ani; de la 40.000 la 20.000. Statisticile pentru 2006 indică 24.567 ogari născuți. Aproximativ 14.800 au fost adoptați

O pistă normală de curse de ogari are nevoie de 1000 câini care înlocuiesc continuu ogarii ce nu mai pot concura din cauza unei accidentări, vârstei sau performanței slabe. Cursele de câini reprezintă un business cu cerere și ofertă.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult