Logo-ul Bucureștiului pentru EURO 2020 la Arena Națională

Logo-ul Bucureștiului pentru EURO 2020 la Arena Națională

Logo-ul Bucureștiului pentru EURO 2020 a fost lansat sâmbătă, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Arena Națioanlă, organizat de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), Federația Română de Fotbal (FRF) și Primăria Municipiului București.

Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca 60 de ani de la debutul competiției și pentru a sărbători această ediție istorică a ales un format original. Astfel, România, împreună cu alte 12 țări, va fi co-organizator al Campionatului European de Fotbal din 2020 și va găzdui pe Arena Națională patru meciuri din București, trei în faza grupelor și una în șaisprezecimi.

Planurile Primăriei pentru EURO 2020

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a deschis festivitatea și a dat garanții că proiectele de infrastructură asumate de municipalitate vor fi finalizate. “Vă asigur că proiectele asumate de către Primăria vor fi finalizate. Mă refer la modernizarea infrastructurii sub responsabilitatea Municipiului Bucuresti, reabilitarea stradă, modernizarea bulevardelor cu linii de tramvai în zona adiacentă Arenei Naționale, construirea de locuri de parcare.

Există proiecte mari, esențiale pentru buna desfășurare a concursurilor, dar care bucureștenii se vor putea beneficia de pe urma după aceea. pași concreți au fost făcute pentru fiecare dintre acestea, așa cum a promis. Capital România va fi pregătită. Sunt mândru că Bucureștiul se află printre orașele care participă la marea celebrare fotbal, EURO 2020 “, a spus Firea.

Ce spune președintele FRF

Președintele FRF, Razvan Burleanu, a spus: “Pentru București și pentru România, proiectul EURO 2020 are o valoare care este aproape imposibil de măsurat la dimensiunile sale reale. Pentru că noi nu numai că vorbim despre un turneu, anumite meciuri, evenimente organizate, ci și despre reacțiile și implicațiile pe termen mediu și lung. Lucrăm în mod constant pentru succesul organizației de sport, dacă ne referim la cele patru meciuri pe care le vom găzdui.

”După ce competiția de fotbal se va termina, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societății noastre, succesul evenimentului va contribui la creșterea atractivității Bucureștiului și României, iar copiii vor redescoperi mai ușor cât de important este să se dezvolte prin sport și valori sportive.”

Fostul atacant, Davor Suker, președinte al Federației Croate de Fotbal și reprezentat UEFA, a spus: “Cu 13 orașe care vor găzdui meciuri, vom oferi fanilor o ocazie minunată fanilor de a se bucura de experiența EURO chiar acasă. Inclusiv în București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un amestec fascinant de vechi și nou. Patru ani de acum încolo, vom fi martorii unui spectacol de neuitat, de cel mai bun fotbal pe care echipele naționale din Europa îl pot oferi.”

Directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Patrascoiu, a menționat la rândul ei: “În parteneriat cu Federația Română de Fotbal și cu respectarea standardelor UEFA, compania noastră va construi patru arene în valoare totală de peste 70.000 de locuri pentru toți iubitorii de sport: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulești, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo și 30.000 de locuri la stadionul Steaua.

Finanțarea este asigurată de către Ministerul Administrației Publice Regionale și estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc în tribună. Guvernul din România a declarat deja EURO 2020 un proiect de interes național.”

La finalul ceremoniei, Davor Suker a oferit două medalii în numele UEFA Gabrielei Firea și lui Răzvan Burleanu.

Istoria de 60 de ani a concursului European de fotbal, precum și noul logo, care va fi simbolul România pentru EURO 2020, au fost prezentate în două filme de scurt metraj.

Gabi Szabo, prezentă și ea la eveniment

La ceremonie au participat reprezentanți ai UEFA și FRF, neamțul Christoph Daum, actualul manager al echipei naționale din România, Narcisa Lecusanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, fostul atlet Gabriela Szabo, candidat la funcția de președinte al Comitetului Olimpic Român de Sport (COSR), președinți de federații sportive, manageri de club de fotbal, precum și un număr mare de jurnaliști.

La lansare logo-ului Bucureștiului pentru EURO 2020, totemul a fost expus pentru publicul larg în fața Arenei Naționale. Totemul reprezintă o structură 3D având ca element central stilizat Cupa Henri Delaunay, înconjurată de cifrele de suporteri care sărbătoresc pretutindeni bucuria fotbalului. Elementul de conectare este reprezentat de poduri care leagă orașele gazdă. Podul Basarab a fost simbolul ales pentru București.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult