Loteria Română nu a primit cele 75 mil. Euro de la Novomatic

Loteria Română nu a primit cele 75 mil. Euro de la Novomatic

Contractul dintre Novomatic și Loteria Națională din România a încetat după ce instituția din România nu a primit cele 75 milioane de euro, venituri garantate din partea companiei austriece de gaming.

În 2013, filiala Novomatic, Novo LVTech Solutions, a intrat într-un parteneriat pe termen lung în sectorul loterie video. Potrivit unui anunț al Novomatic, compania de jocuri de noroc a fost desemnată să ofere 10.000 de terminale moderne de loterie video (VLTS), precum și un sistem de loterie video relevant, inclusiv un sistem de jackpot, servicii de întreținere, piese de schimb și logistică, în locații furnizate de loteria de stat din România timp de 15 ani.

Acordul, semnat la București, a declarat că veniturile comune după cheltuieli vor fi împărțite în mod egal între cele două companii, dar, de asemenea, a acordat Loteriei Române o garanție de venit minim de 75 milioane €.

”Contractul respectiv prevede și acordarea Loteriei Române a unui venit minim garantat, de 75 mil. de euro, doar dacă sunt îndeplinite anumite condiții. Cea mai importantă condiție este ca respectivele terminale (în număr de 10.000) să fie instalate și operaționale. Problema este că nici în acest moment, Compania Națională Loteria Română nu a pus la dispoziție locații pentru amplasarea tuturor terminalelor de video-loterie (doar 5.000 până acum)”, se arată într-un comunicat emis de Novo VLTech Solutions. Subsidiara Novomatic, Novo VLTech Solutions, a precizat în comunicatul de presă că ” a respectat întotdeauna pe deplin obligațiile contractuale asumate”.

Problema Loteriei Române

Dar Novomatic a declarat că Loteria Română a găzduit doar 5.000 de sloturi video până în prezent, ceea ce înseamnă că statul nu a reușit să îndeplinească criteriile prevăzute în contract și, astfel, nu va primi garanția de venituri, conform România Insider.

Acest lucru a determinat autoritățile din România să-și intensifice acțiunile. Potrivit EEGaming.org, Ministerul de Finanțe și procurorii anti-corupție analizează acum contractul, pe care l-au catalogat ca fiind ”ghinionist”.

Loteria Română și Intralot

Contractul dintre Loteria Națională Română și Novomatic a fost inițial văzut ca soluția salvatoare pentru a șterge istoria eșecului loteriei de stat în acordul cu compania grecească Intralot.

Loteria Romana a semnat în 2003 un acord pe 10 ani cu Grupul Intralot, în care Intralot urma să introducă pariuri cu cote fixe în România. Dar, în aprilie anul trecut, procurorii de stat au lansat o anchetă legată de utilizarea a 6,264 mașinării cu sloturi. Ei pretind că acestea au fost folosite fără licență sau autorizație între 2006 și 2014.

Contractul dintre Intralot și Loteria Romana a fost catalogat de către Ministerul de Finanțe ca “unul dintre cele mai dăunătoare contracte” făcute vreodată de stat, în conform EEGaming.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor în această privință, mai ales că DNA-ul a

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult