Marian Drăgulescu – O Elită a Gimnasticii Românești

Marian Drăgulescu - O Elită a Gimnasticii Românești

Veteranul gimnast român, Marian Drăgulescu, își aduce aminte de vremurile când s-a retras, numai pentru a se întoarce și pentru a apărea la Olimpiada din nou.

“M-am retras de multe ori – 2005, 2008 și 2012″, a declarat Dragulescu, câștigător al 8 medalii de aur la nivel mondial în timpul unei cariere stelare. Așa că, la 35 ani și după ce a pierdut o medalie la Jocurile de la Rio, el contemplează la Jocurile Olimpice în 2020? Este posibil?

“Niciodată să nu spui niciodată”, spune el, momente după ce a pierdut medalia de bronz la individual într-un tiebreak.

“Nu știu. Sper să fie sănătos și motivat. Cea mai mare motivație mea a fost o medalie de aur la Jocurile Olimpice și nu am reușit așa că este încă pe lista mea de dorințe.” Ultima dată când a câștigat o medalie olimpică, Drăgulescu a fost la Jocurile de la Atena din 2004, când a luat acasă un argint și două de bronz. Rio este primul său concurs olimpic de la Jocurile de la Beijing 2008.

Introdus mulțimii ca “Regele Inelelor”, românul va trăi cu gimnastica chiar dacă el este în arenă sau nu. Aceasta este pentru că unul dintre cele mai populare nume din gimnastica la bărbați este Drăgulescu, un atlet incredibil. El a început foarte bine luni, dar a avut câteva ezitări ce i-au distrus numărul.

Drăgulescu a spus că a planificat, de fapt, ceva nou pentru Olimpiadă, dar a cedat din cauza gripei cu două săptămâni înainte de a călători la Rio și nu a avut timp să se pregătească. Deci, el s-a întors la ceea ce știa cel mai bine.

Într-un testament pentru impactul său asupra specialității lui, alți doi finaliști au efectuat, de asemenea, mișcări ale lui Drăgulescu, Nikita Nagornyy din Rusia și câștigătorul argintului, Oleh Verneaiev din Ucraina.

La a doua boltă, Drăgulescu a făcut un mic pas înainte. Cu colega româncă și fostul campion olimpic, Nadia Comăneci, în scaunele VIP să-l înveselească, el a obținut un scor de 15.449.

El a fost la egalitate cu Kenzo Shirai din Japonia, care a încheiat prin a câștiga bronz, din cauza unui scor mai mare în execuție. Atunci când Drăgulescu a inventat Dragulescu în 1999, Shirai avea în jur de trei ani.

În loc de a suferi din cauza a ceea ce ar putea fi sfârsitul carierei sale, Drăgulescu a zâmbit și a stat de vorbă, ca și cum nimic nu se întamplase.

“Sunt oameni care sunt în fața mea”, a spus el. “Ei merită. Finala a fost atât de dificilă, cu șapte gimnaști care au făcut foarte bine ce au făcut, asta nu se întâmplă atât de des.”

Întrebat dacă el ar putea contempla la această competiție la 39 de ani, Drăgulescu a oferit un răspuns zâmbitor, “Da, de ce nu?”

Cătălina Ponor este cealaltă gimnastică faimoasă la nivel mondial care provine din România, a obținut locul 7 în finala de la bârnă, stârnind reacții negative în țară.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • 185x142
    Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • 185x142
    Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • 185x142
    Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult