Motociclistul Jake Withaker participă la un eveniment din România în iulie 2016

Motociclistul Jake Withaker participă la un eveniment din România în iulie 2016

Competiția Mount Damper Hard Enduro are o reputație de a-i elimina chiar și pe cei mai buni motocicliști, dar terenul accidentat și concurența dură este exact ce caută Jake Whitaker.

În iulie, tânărul în vârstă de 24 de ani din regiunea Wainuiomata din Noua Zeelandă se va îndrepta spre România pentru a prelua una dintre cele mai dure evenimente extreme de anduranță din lume. Red Bull Romaniacs este o competiție istovitoare, ce durează patru zile în Munții Carpați și atrage cea mai buna concurență internațională.

Mii de motocicliști de anduranță concurea„ză în diverse clase, dar numai aproximativ 15 intră în elita ”gold. Este foarte greu să ajungi să participi la o astfel de incursiune internațională, astfel că Whitaker, care a obținut titlul de expert în Noua Zeelandă de opt ori, a decis că ar putea la fel de bine să țintească spre top.

Un alt membru al echipei Kiwi a făcut-o înainte. Chris Birch din Auckland a câștigat Romaniacs în 2011.

Se antrenează la Mount Damper Hard Enduro

În semn că antrenamentul și experiența crescândă a lui Whitaker în evenimente de andurantă dau rezultate, acesta are de gând să caștige podiumul de la Mount Damper Hard Enduro în fața lui Birch și campionului național Paul Whibley, la începutul acestei luni.

Whitaker a declarat că cele două ore și jumătate de anduranță în Taranaki “au fost destul de grele, dar așa ar fi trebuit, nu?”

“Era un teren foarte abrupt, cu o mulțime de rădăcini de copaci. A trebuit să mergem în jos pe o câmpie îngustă și foarte alunecoasă printre munți.”

“Motocicleta [Husqvarna TE250] a fost minunată, dar am făcut câteva greșeli. Nimic important, din fericire.”

Câștigul îi oferă lui Whitaker avantaj în seriile naționale extreme de anduranță în ultima rundă, care va avea loc la Moonshine, Judgeford, pe 10 aprilie.

Între timp, primele două runde din cele 8, au loc în Christchurch și Dunedin în timpului weekendului de Paște.

Romaniacs este scopul final

Încercările măiestoase ale lui Whitaker demonstrează pachetul tehnic pe care acesta îl are în cursele de anduranță, dar încă se obișnuiește cu ritmul mai rapid. Anul trecut a fost al patrulea în seria națională de anduranță. În acest an, țintește în top trei.

Scopul său principal este Romaniac, unde va fi pe motocicletă timp de până la opt ore pentru fiecare dintre cele patru zile.

Motocicliștii traversează traseele sinuoase și muntoase cu ajutorul GPS-ului.

“Așa că am trebui să învăț să concureze cu unul. Mergi cât poți de repede în timp ce mai arunci câte o privire pe acest ecran de pe ghidon”, spune Whitaker.

Pe lângă concursuri de enduro și de formare de fitness, el lucrează ca restaurator de mobilier și strânge fonduri pentru caritate.

Prima zi la Romaniacs va fi ceva diferit. Străzile principale ale orașului românesc Sebu sunt închise și tot felul de obstacole sunt instalate. Motocicliștii se bucură de peisaje și se pregătesc pentru ceea ce urmează.

Whitaker spune ca aproximativ 30 de piloți din echipa Kiwi sunt, de asemenea, interesați de cursă, dar el este singurul care țintește spre aur.

“Dar cel puțin voi vedea unele chipuri familiare acolo”, a spus el.

Vom reveni cu mai mult detalii despre eveniment în perioada foarte apropiată Romaniacs.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult