Naționala de FOTBAL a Indonesiei – Acuzată de BLAT

Naționala de FOTBAL a Indonesiei – Acuzată de BLAT

Reprezentativa Indoneziei sub 23 de ani, cunoscută ca și Indonesia Sub-23 sau Garuda Muda, a fost acuzată de blat în meciurile contra Thailanda și Vietnam în timpul 2015 Southest Asian Games din Singapore de luna aceasta.

Jakarta Legal Aid Institution (JLAI) a ținut o conferință de presă marți pentru a dezvălui o înregistrare telefonică prin care se demonstra blatul. Dovadaa venit de la un arbitru, care era parte din mafia acestor operațiuni în Indonesia, Singapore și Malaysia.

Conversația – Dovada principală în acest caz

Conversația a fost înregistrată pe 14 iunie între un arbitru și un operator de pariuri malaysian, în care cel din urmă a confirmat că meciul dintre Indonesia și Vietnam de la SEA Games urma să fie influențat.

Operatorul a spus că Indonesia Sub-23 va pierde la o diferență de mai mult de 4 goluri, urmând ca Vietnam să câștige cu scorul de 5-0.

Muhammad Isnur de la JLAI a declarat că echipa de fotbal de tineret a Indonesiei este controlată de mafie, iar că blaturile sunt la ordinea zilei de 15 ani.

”Noi am văzut meciul luni [15 iunie]. Acesta s-a derulat exact cum operatorul malaysian de pariuri pronosticase. Tinerii indonesieni erau conduși cu 4-0 înainte de prima repriză, apoi a mai urmat o discuție telefonică în care se întreba ce urma să se întâmple în a doua repriză”, a spus Isnur.

Răspunsul PSSI

Miercuri, Indonesian Football Association (PSSI) a negat acuzațiile, spunând că înfrângerea cu 0-5 împotriva Vietnamului în al treilea meci de pe 15 iunie a fost din cauza ”diferențelor de valoare ale lotului”.

”Nu a existat blat”, a spus președintele PSSI, La Nyalla Mattalitti, pe contul său de Twitter. ”PSSI va începe demersurile legale împotriva acestor lucruri, dacă există.”

”Scandalul servește drept alt motiv pentru care echipa tranzițională este necesară. Chiar înainte de asta, au existat raportări cu privire la mită și blaturi”, a spus Șeful Ministerului Dezvoltării Sportive și al Tineretului, Djoko Pekik Irianto, adăugând faptul că acuzațiile acestea se adaugă la o altă listă lungă de acuzații și suspiciuni împotriva PSSI.

Nu este prima dată când acuzațiile de blat lovesc fotbalul indonesian. Conform unor membri ai Indonesian Legal Aid Foundation, Muhammad Isnur a declarat că aceste lucruri au avut loc în mod frecvent de mai mult de un deceniu.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în continuare în această parte a lumii, unde mafia controlează echipe de fotbal și blaturile sunt la ordinea zilei.


Comentarii

 • Andrei  
  June 26, 2015

  Blaturile din PSSI sunt de ani de zile

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult