NBA: Malcolm Brogdon, STARUL de la Virginia, pune facultatea pe primul loc

malcolm brogdon

Greeensboro, N.C – Printre multiplele scandaluri academice de la Syracusa, North Carola și oriunde în NCAA, poate că deja a devenit ceva neobișnuit în ultima vreme să găsești atleți care sunt și studenți de top. Însă să îl luăm în considerare pe Malcolm Brogdon, juniorul care a ajutat echipa Virginia să obțină titlul din Atlantic Coast Conference în sezonul normal, dar și un clasament în primele locuri de-a lungul sezonului – toate acestea în timp ce lucra la lucrarea de licență în ”public policy”.

”Nu” celor de la Harvard și N.B.A.

Brogdon a spus deja ”nu” atât celor de la Harvard, cât și celor din N.B.A.

”Este unic”, a spus antrenorul de la Virginnia, Tony Bennett, care i-a mulțumit lui Brogdon pentru ambele decizii.

Malcolm Brogdon a fost unul dintre jucătorii cheie care au readus Virginia într-un loc între programele de top A.C.C, dar și inserarea Cavaliers în conversația titlurilor naționale. În ciuda faptului că a pierdut cu North Carolina în semi-finalele turneului A.C.C, Virginia (29-3) intră în turneul N.C.A.A ca numărul 2 în Regiunea de Est. Cavaliers sunt 15-seeded împotriva celor de la Belmont (22-10) vineri seară.

Brogdon are o medie de 13,9 puncte pe meci pentru a-i conduce pe Cavaliers, în timp ce va îmbrățișa defensiva care definește echipa Virginiei sub Bennett.

Malcolm Brogdon: un jucător matur

“Este pregătit”, a spus Bennett. ”El doar stă pe poziție. Cred că atitudinea lui arată asta. Este mult mai înțelept decât arată. Acel nivel de maturitate – te uiți la el, este un om din ce în ce mai matur.

”Cred că faptul că este un ider este singurul lucru care l-a scos în evidență anul acesta, mai mult decât sezonul trecut.” Fanii au văzut acest lucru vineri seară, săptămâna trecută, atunci când Cavaliers au fost gata de a ieși din turneul A.C.C, cu o rușine ”cu două cifre”, împotriva celor de la Tar Heels. Brogdon a marcat un record de 25 de puncte, inclusiv 22 în a doua repriză, ducându-i pe Virginia Cavaliers la o victorie răsunătoare.

”Echipa s-a pregătit pentru A.C.C. cu un motiv anume”, a spus colegul său, Justin Anderson, după meci. ”El a făcut acest lucru tot anul – a cărat echipa singur în spate și ne-a tras după el. Pentru a doua parte a sezonului, jocului lui doar a continuat să crească.”

Facultatea este mai importantă

Într-adevăr, Malcolm Brogdon și-a îmbunătățit jocul destul de mult încât să fie menționat ca o alegere în runda a doua pentru anumite meciuri N.B.A. Dar el nu merge niciunde. Brogdon, a cărui mamă este profesor de psihologie la Morehouse College și al cărui tată este avocat și mediator, a ales Virginia peste Harvard, atunci când a terminat liceul. Și deja s-a decis să se întoarcă în următorul sezon, în ciuda unui viitor în N.B.A.

El a spus că este concentrat pe obținerea licenței – ”master’s degree”. Pe lângă asta, încă mai este destul de muncă pentru a crea din Virginia un program care să fie menționat alături de Duke și North Carola în fiecare an, în A.C.C.

Întrebat dacă Cavaliers au fost deja acolo, Brogdon a spus: ”Nu sunt sigur despre asta. Cred că suntem o echipă care întotdeauna poate fi competitivă, în ciuda stilului nostru de joc, prin tipul de defensivă pe care îl avem. Și cred că peste ani Virginia va continua să devină tot mai puternică, în principal datorită antrenorului Coach Bennett – care caută mereu noi talente. Cred că așa va funcționa totul.”

Planul Virginia Cavaliers: Dezvoltarea jucătorilor tineri

Deja se întâmplă. Bennett a spus că performanța crescută a echipei l-a ajutat pe acesta să aducă jucători de baschet și mai talentați. Deși sistemul său bazat în principal pe defensivă este dependent de jucători – aceștia trebuie să stea o perioadă mai mare de timp la echipă pentru a învăța sistemul cum trebuie, el a spus că ia în considerare talente de top acum. Iar unii dintre jucătorii de top pot considera echipe ca Virginia Cavaliers.

Până atunci când Brogdon va părăsi Virginia pentru încercarea sa din N.B.A, el a spus că va ajuta Virginia să obțină nu numai titluri, ci și acei recruți care definesc programe de top precum Duke. În acest proces, poate deveni ceva mai greu pentru studenți-atleți ca el să aibă o șansă de a juca un rol substanțial în programe precum Virginia.

Concluzie

”Eu cred că se poate”, a spus el. ”Dar cred și că antrenorul Bennett este genul de om care iubește jucătorii ce rămân în program și care poate vedea ce este matur și ce se poate dezvolta. Cred că după acest gen de lucruri tânjește sistemul. Cred că aceste lucruri vor crea un program competitiv în timp, obținerea unor jucători ce se pot dezvolta. Sunt buni și jucătorii care vin aici doar o vreme, dar aceia care stau aici pentru a se maturiza sunt cheia.


Comentarii

 • Mike  
  March 23, 2015

  Stiu povestea, extrem de bun jucatorul asta. Pacat ca nu merge in NBA.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult