Noile generații de fotbaliști ale României și-au aflat antrenorii

625495-552075-romania

România nu este tocmai un lider în lumea fotbalului, însă acest lucru se poate schimba rapid, mai ales dacă se investește în generațiile de fotbaliști ce vor urma. FRF a făcut primii pași în acest sens prin invitarea tuturor celor care doresc să devină antrenori ai generațiilor tinere de fotbaliști să își depună cv-urile. Aceștia vor fi cei care îi vor modela, îi vor învăța să urmărească nu numai balonul, ci și visele, și poate vor readuce gloria fotbalului românesc.

Selecția antrenorilor a avut ca fundal campania Four the Future, în cadrul căreia au fost primite cv-urile tuturor celor care și-au exprimat dorința de a antrena generațiile viitoare de fotbaliști profesioniști.

În urma selecției, au fost alese patru nume cărora le-a fost încredințat viitorul fotbalului românesc. Astfel, lotul național format din jucători cu vârste sub 15 ani, a devenit responsabilitatea lui Gabriel Manolache (46 ani). Acesta s-a remarcat datorită specializărilor urmate în cadrul Study Group Scheme UEFA, între anii 2010-2014, pe teritoriul Germaniei, Austriei, Poloniei și Italiei.

Lotul național al jucătorilor cu vârste sub 16 ani a fost încredințat lui Adrian Boingiu (57 ani), care are în palmares experiența de selecționer al echipelor naționale de juniori și s-a numărat printre cei care au îndrumat pașii unor jucători precum Ciprian Marica, Mirel Rădoi și Cosmin Contra Ștefan Radu.

Echipa națională a României formată din jucători cu vârste sub 18 ani va fi antrenată de Andrei Spier (51 ani), fost jucător al echipelor Rapid, Farul, Progresul și Autobuzul București. Acesta este deținător al licenței de antrenor A și al licenței UEFA Pro în Germania.

Jucătorii naționali sub 19 ani se vor afla în mâinile lui Doru Isac (52 ani), care începând cu anul 2013 s-a ocupat de juniorii clubului francez OGC Nice. De asemenea, acesta se poate lăuda și cu calitatea de secund și colaborator cu Bora Milutinovici, Arsene Wenger, Co Adriaanse și Carlos Queiroz.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult