Orașul Boston VOTEAZĂ pentru Jocurile Olimpice 2024

boston olympic 2024 BOSTON – Iritat de sondajul recent care a arătat că doar o treime din rezidenții din Boston vor ca orașul să găzduiască Jocurile Olimpice 2024, grupul care a organizat sondajl sprijină acum un referendum pentru această propunere, o mișcare destul de ciudată pentru o situație deja șubredă. John Fish, președinte al Boston 2024, grupul privat care a organizat licitația, a anunțat marți dimineață că grupul urmărește un referendum la nivel de stat și chiar dărește să strângă semnăturile necesare pentru a sprijini prezența Jocurilor Olimpice 2024 în Boston. Domnul John Fish, care este și director executiv al cele mai mari firme de construcții din regiune, a promis că dacă referendumul nu va fi peste 50%, sau dacă nu va fi câștigat în orașul Boston, grupul va renunța la propunere. Poziția sa este o inversare a poziției anterioare a grupului care afirmase că un referendum nu este necesar și că, chiar dacă ar fi avut loc, Boston 2024 nu ar depinde atât de mult de asta, pentru că referendumul nu este obligatoriu. Într-o declarație emisă marți, domnul Fish a declarat Jocurile Olimpice 2024 ar fi “bune pentru Boston și vor crea mii de locuri de muncă, vor conduce la dezvoltarea economică și vor servi drept catalizator pentru planurile pe termen lung ale orașului Boston.” El a spus că Boston 2024 sprijină votul pentru că ”se angajează la cel mai înalt nivel de transparență și responsabilitate.”

Ce spune Comitetul Olimpic Internațional

Introducerea unui vot este o propunere cu risc ridicat. Oficialii de la Comitetul Olimpic al Statelor Unite ale Americii și Comitetul Olimpic International au deja o aversiune pentru propunerea votului, deoarece acestea pot duce la respingeri extrem de publice, ceea ce ar duce la piederea prestigiului. În ochii acestor oficiali, un vot nefavorabil în Boston ar fi o catastrofă a departamentului de Relații Publice. Dar Comitetul Olimpic al Statelor Unite ale Americii a declarat că sprijină anunțul domnului Fish de a susține referendumul. Patrick Sandusky, un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic, a declarat: “Noi credem că Boston poate și ar trebui să liciteze pentru America pentru a găzdui Jocurile Olimpice și Paraolimpice din 2014. Performanțe excelente sunt adesea precedate de mare scepticism. Viziunea pentru aceste Jocuri este solidă, iar ele ar fi un catalizator puternic pentru creșterea economică și progresul în Massachusetts. Dar această viziune trebuie să fie împărtășită de către cetățeni, și din acest motiv susținem pe deplin ideea unui referendum.”

Jocurile Olimpice 2014: Legătură directă cu POLITICA

Acesta este cel mai recent semn că Boston 2024 este angajat într-o campanie politică cu drepturi depline. Dupa lansarea ultimului sondaj destul de ”dăunător” săptămâna trecută, grupul a făcut anunțuri în ziare luni, promițând transparență. Și cooperativele politice legate de primarul Martin J. Walsh s-au întâlnit marți seara cu activiștii pentru a începe organizarea unui sprijin mai puternic pentru Jocurile Olimpice 2024. Adăugarea unui referendum în ecuație, cu un set de vot pentru luna noiembrie 2016, când țara alege un nou președinte, completează imaginea unui efort total determinat pentru a schimba opinia publică. Boston 2024 a fost criticat pentru a acționa în secret, neglijând să vorbească cu proprietari terenurilor despre care se crede că sunt asigurate și insistând că ar putea plăti pentru tot cu bani privați, ceea ce puțini oameni par să creadă.

Probleme agravate și taxe plătite în secret de organizația Boston 2024

Problemele au fost agravate numai atunci când primarul Walsh, un sceptic initial, dar acum un convertit care susține Jocurile, a semnat un acord care a interzis angajaților publici din oraș să critice candidatura. Apoi s-a demonstrat că Boston 2024 plătea taxe extravagante unui grup în continuă expansiune, inclusiv 7.500 dolari pe zi fostului Gov. Deval Patrick, pentru a acționa ca un “ambasador global” pentru a aduce Jocurile Olimpice 2024 în Boston. (Ulterior, primarul Walsh a renunțat la ideea de a interzice angajaților orașului să nu poată critica candidatura, iar domnul Patrick a declarat ca va oferi serviciile în mod gratuit.)

Între timp, orașul a suferit o ninsoare puternică peste iarnă, ceea ce a dus la prăbușirea sistemului de transport public șubred din regiune, făcând oamenii să se întrebe cum Boston ar putea gestiona Jocurile Olimpice în cazul în care nici măcar nu a putut aduce navetiștii la locurile de muncă.

“O idee groaznică”, a spus fostul Reprezentant al Statelor Unite ale Americii Reprezentant, Barney Frank, pentru revista Boston, într-un răspuns tipic. “Dacă nu putem găsi un loc de zăpadă, cum vom găsi un loc pentru Jocurile Olimpice?”

Locuitorii din Boston nu mai sprijină candidatura orașului

În ianuarie, 51% din bostonieni sprijineau candidatura. În luna februarie, sprijinul a scăzut la 44%. Săptămâna trecută, sprijinul deja scăzuse la 36%, potrivit unor sondaje efectuate de către WBUR, postul de știri NPR local. “În acest ritm, în momentul în care I.O.C. va lua decizia, susținerea de aici va fi de aproximativ 2%”, a declarat Daniel Payne, un consultant Democrat care nu are legătură cu candidatura.

Comitetul Olimpic International urmează să aleagă orașul gazdă pentru Jocurile Olimpice 2024 în 2017. Alte opțiuni aparente includ Paris, Roma, și Hamburg, Germania.

În final

“Ei au nevoie de o resetare”, a declarat domnul Payne despre Boston 2024. “Ei au înțeles greșit cum că acest lucru ar fi business privat, nu o decizie publică. Publicul vede Jocurile Olimpice 2024 ca ceva care ar trebui sa fie bun pentru noi toți, nu o modalitate de a face un profit rapid.”

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult