Patrick Ekeng, mort din cauza unei defecțiuni la ambulanță?

Patrick Ekeng, mort din cauza unei defecțiuni la ambulanță?

Ministerul de Interne din România a suspendat licența unei societăți de ambulanță privată ce l-a transportat pe jucătorul lui Dinamo București, mijlocașul camerunez Patrick Ekeng la spital, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci de vineri. Compania de ambulanță ce l-a transportat pe Patrick Ekeng la spital a avut echipament defect și medicamente expirate în unele dintre vehiculele sale, a declarat Ministrul de Interne din România.

O anchetă privind moartea starului din Camerun ce juca la Dinamo București a fost derulată imediat. Ekeng, 26, s-a prăbușit în minutul 70 al meciului din Liga 1, când Dinamo juca contra Viitorul, vineri, la doar șapte minute după ce intrase pe teren ca substitut. Paramedicii au încercat să-l resusciteze, dar a fost declarat mort la Spitalul de Urgență Floreasca mai puțin de două ore mai târziu.

Oficiali ai FIFPro, sindicatul fotbaliștilor din întreaga lume, și uniunea română AFAN, au dezvăluit în week-end că se îngrijorau cu privire la nivelurile de tratament disponibile pentru Ekeng. AFAN a declarat că a cerut Federației Române de Fotbal să aibă ambulanțe la toate meciurile oficiale și amicale după moartea nigerianului Henry Chinonso Ihelewere în 2012. Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a spus: “Ar fi costat mai puțin de 400 de euro pe fiecare meci de club să avem echipament medical de ultimă generație la dispoziție, dar planul nu a fost adoptat.

“Noi luptăm neîncetat pentru mai multe drepturi pentru jucători. Fotbaliștii din România sunt departe de a fi tratați în modul în care muncitorii normali ar trebui să fie.” Secretarul general FIFPro, Theo van Seggelen, a adăugat: “Gândurile noastre se îndreaptă către toți cei afectați. Este pur și simplu șocant…” După ce autoritățile locale vor finaliza investigația, ne așteptăm răspunsuri care să arate dacă această tragedie ar fi putut fi evitată”, a declarat acesta. Agentul lui Ekeng, Hasan Anil Eken a criticat și el serviciile de ambulanță. El a spus: “ambulanţa a sosit cu întârziere. De fapt, au existat trei ambulanțe în jurul stadionului, dar nici unul dintre ei nu a avut un defibrilator. “Un al doilea fotbalist camerunez a murit în week-end, când portarul feminin Jeanine Christelle Djomnang, 26, a murit prăbușindu-se pe teren în timpul încălzirii pentru un meci.

Raportul de la IML

Echipa de specialiști în medicină legală de la IML ”Mina Minovici” au emis acum 2 zile raportul cu privire la autopsia cadavrului lui Patrick Ekeng. Procesul a durat 4 ore și aceștia au ajuns la concluzia că fotbalistul dinamovist din Camerun a decedat din pricina unei afecțiuni cardiace grave. Cel mai probabil cauzele vor fi văzute în laborator, dar s-a observat că inima sportivului era cu 50% mai mare, chiar și pentru un fotbalist profesionist. Medicii susțin că această anomalie ar fi putut fi observată cu ușurință la o banală radiografie toracică.

Această descoperire ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care se efectuează controalele medicale periodice. Acest lucru se întâmplă tocmai pentru că, pe hârtie, Ekeng era perfect sănătos. Dovada o reprezintă documentele medicale emise de Institutul Național de Sănătate Sportivă. O ecocardiografie și un EKG, evaluări sub semnătura unui specialist, arată că starea de sănătate a sportivului camerunez era în parametri absolut normali. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani s-a prăbușit pe teren, deși era sănătos pe hârtie.

Repatrierea

Soția fotbalistului Patrick Ekeng a sosit marți seara în București, din Franța. Ea a venit împreună cu fiica sa și a lui Patrick. A fost preluată de cei din staff-ul Dinamo București și cazată la un hotel. Astăzi va merge la IML și vor începe formalitățile de repatriere.

O anchetă se va desfășura în continuare pentru a afla exact dacă ambulanțele PULS, solicitate în timpul meciului de către Dinamo, au fost de vină, chiar și într-o mică măsură. Problemele legate de ambulanțele obligatorii vor fi evaluate de FRF.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult