PONT Iraq – Palestina, Cupa Asiei, din 20 ianuarie 2015

Asian Cup 2015

Irakul are astăzi de confruntat un rival local destul de dificil, într-un moment în care se uită să își asigure un loc în sferturile de finală din Cupa Asiei. Antrenorul Irak Radhi Shenaishil a afirmat că știe ce valoare are echipa Palestinei și nu o subestimează, dat fiind faptul că încearcă să își conducă echipa în sferturile de finală ale Cupei Asiei.

Echipa lui Shenaishil are nevoie de o victorie în Canberra pentru a fi sigură că va ajunge în ultimii opt și ar trebui să fie încrezătoare – cu un record de șase victorii în opt meciuri împotriva următorilor lor adversari.

În timp ce Irak sunt câștigătorii anteriori ai turneului, Palestina au pierdut primele două meciuri din deschidere la prima lor apariție la Cupa Asiei cu un golaveraj combinat de minus opt.

Dar Shenaishil insistă că Palestina va fi un adversar dur astăzi, astfel că națiunea din Orientul Mijlociu vrea să încheie turneul într-un mare stil.

Grupa D este setată să aștepte până în ultimul moment cu liderul Japonia pe primul loc, fiind nevoie de o remiză împotriva Iordaniei pentru a-și asigura sferturile de finală.

Iordania trebuie să obțină un rezultat mai bun împotriva Japoniei decât cel pe care îl poate obține Irak cu Palestina pentru a spera la una dintre cele două poziții de top din grupă.

“Nu vom subestima Palestina sau orice altă echipă”, a declarat Shenaishil după înfrângerea Irakului cu scorul de 1-0, în Japonia, vineri.

“Știm că Palestina urmărește să obțină un rezultat pozitiv înainte de a părăsi competiția.”

Irak a început turneul cu o victorie 1-0 împotriva Iordanului, în timp ce Palestina au pierdut cu 4-0 în Japonia și cu 5-1 împotriva celor din Iordania.

Palestinienii au fost lăsați frustrați după înfrângerea în Iordania, unde au început în forță înainte ca adversarii să marcheze de trei ori înainte de jumătatea meciului.

Căpitanul și portarul Ramzi Saleh au susținut că Palestina a fost echipa mai bună.

“Sunt foarte dezamăgit și foarte trist din cauza acestui rezultat”, a spus Saleh.

“Am fost mai buni decât echipa Iordaniei, în primele 25 minute, dar am avut multe probleme în apărare.”

“Multe dintre golurile Iordaniei au fost marcate pe contraatac. Îmi pare rău pentru palestinieni.”

Alte informații despre cele două echipe

• Palestina nu au câștigat nici una dintre cele 11 partide anterioare internaționale împotriva Irakului (L9 D2).

• În aceste 11 întâlniri anterioare, Irak au înscris doar cinci goluri în total.

• Palestina sunt aproape de a câștiga un punct în faza grupelor la Australia 2015. În Qatar 2011, trei echipe nu au reușit să câștige nici un punct în faza grupelor (India, Kuweit și Arabia Saudită).

• Irak au marcat doar cinci goluri în ultimele opt partide din merciuri ale Cupei Asiei AFC.

• Cu toate acestea, Irak au avut 7 ”foi albe” în ultimele 10 meciuri ale Cupei Asiei.

• În ultimul lor meci împotriva Iordaniei, Jaka Hbaisha a marcat primul gol marcat vreodată de Palestina, la o finală de turneu AFC Cupa Asiei.

Pariază cu un pont inteligent de la Sportive-Pariuri.com!

Lăsați un comentariu