PONT pentru AMICALUL Spania – Germania (marți, 18 noiembrie)

Amicalul Spania – Germania

spania germania

Ultimele două câștigătoare ale Cupei Mondiale se vor înfrunta marți, 18 noiembrie, într-un meci amical.

Germania

Campioana mondială Germania va disputa amicalul cu Spania pe terenul celei din urmă, mergând acolo cu o lipsă masivă de jucători importanți, cel mai notabil absent fiind portarul Manuel Neuer. Din câte se pare acesta a întâmpinat ceva probleme la genunchiul drept și nu va putea fi capabil să joace meciul cu Spania. Evident că antrenorul Joachim Low l-ar dori în poarta Germaniei pentru acest meci, dar riscul pentru o accidentare mai gravă este prea mare și s-a luat decizia utilizării altui portar. Este vorba fie de Roman Weidenfeller (de la Borussia Dortmund), fie de Ron-Robert Zieler (de la Hannover).

Pe langă asta, Joachim low nu îi va putea folosi în amicalul cu Spania nici pe Andre Schurrle (infecție), Marco Reus (accidentare la gleznă) și Cristoph Kramer (accidentare la genunchi). Mai mult de atât, antrenorul nemților nu îl va putea folosi nici pe fundașul Boateng, care are probleme cu gamba.

Spania

La polul opus, antrenorul Vicente del Bosque dorește să facă ceva schimbări în echipa sa, astfel că Jose Callejon, Kiko Casilla și Cesar Azpilicueta și Juan Bernat s-ar putea afla în primul 11 al ibericilor.

Un jucător esențial al Spaniei care nu va juca în meciul de astăzi este David de Gea, portarul lui Manchester United, întrucât el își va continua tratamentul pentru accidentarea de la deget suferită la antrenamentele de zilele trecute.

Ces Fabregas de la Chelsea, accidentat și el la coapsă, a fost înlocuit de antrenorul Vicente del Bosque cu Bruno Soriano.

Mică istorie a meciurilor de până acum

În meciurile directe de până acum, Germania conduce cu 7 victorii obținute până acum, în timp ce Spania a obținut doar 6 victorii.

8 meciuri disputate de cele două echipe s-au terminat la egalitate. În orice caz, ultimele 3 meciuri au fost câștigate de Spania, iar aici punem la socoteală și finala CE din 2008.

Echipele posibile

Spania: Casilla; Azpilicueta, Pique, Ramos, Bernat; Busquets, Bruno; Callejon, Isco, Pedro; Nolito

Germania: Zieler; Howedes, Mustafi, Durm; Kroos, L Bender, Khedira; Podolski, Gotze, Muller; Kruse

Ultimele meciuri

Spania

15 noiembrie 2014: Spania–Belarus: 3-0

12 octombrie 2014: Luxemburg–Spania: 0-4

09 octombrie 2014: Slovacia–Spania: 2-1

08 septembrie 2014: Spania–Macedonia: 5-1

04 septembrie 2014: Franta–Spania: 1-0

Germania

14 noiembrie 2014: Germania–Gibraltar: 4-0

14 octombrie 2014: Germania–Irlanda: 1-1

11 octombrie 2014: Polonia–Germania: 2-0

07 septembrie 2014: Germania–Scotia: 2-1

03 septembrie 2014: Germania–Argentina: 2-4

Lăsați un comentariu