PONT pentru meciul FC Botoșani – Steaua București din 1 decembrie

fc botosani steaua

Etapa a 16-a a Ligii I vine cu confruntarea dintre FC Botoșani și Steaua București care va avea loc astăzi, 1 decembrie, la ora 20:30, pe terenul celor de la Botoșani – stadionul “Municipal”.

FC Botoșani – Gazde

Antrenorul Leo Grozavu le-a spus fanilor că își dorește ca aceștia să fie prezenți la meci într-un număr cât mai mare, deși la ora 20:30 va fi foarte frig afară. “Trebuie să jucăm cu Steaua așa cum am făcut-o de atâtea ori, adică excelent. Este mare păcat că meciul cu steliștii are loc în perioada asta în care este foarte frig. Chiar îmi doresc să vină foarte multe persoane pe stadion, dar din câte am priceput la ora confruntării va fi o temperatură de -6 grade Celsius. Va fi un spectacol pe cinste, din cauza asta sper ca stadionul să fie plin și lumea să vină să ne susțină. Chiar sperăm ca vremea de afară să nu influențeze jocul și evoluția fotbaliștilor și la final totul să fie bine. În acest moment trecem printr-o perioadă fastă în campionat și putem scoate un rezultat care îi va mulțumi pe suporterii din Botoșani”, a declarat Grozavu.

Jucători

Discutând despre jucători, FC Botoșani va avea un singur fotbalist indiponibil pentru întâlnirea cu campionii României. Este vorba de Danci, jucător suspendat după ce a primit la Tg Jiu al 7-lea cartonaș galben din acest sezon. Spre deosebire de meciul cu Pandurii, acum vor juca Martinuș (a stat pe bară pentru o accidentare) și Acsinte (suspendat o etapă).

Moral

Moralul jucătorilor este relativ scăzut, dar într-o tendință de creștere. După înfrângerile din meciurile cu CS Universitatea Craiova (1-2) și CFR Cluj (0-1), FC Botoșani a învins la Târgu Jiu în confruntarea cu Pandurii (2-1).

Motivație

Roș-alb-albaștrii vor fi puternic motivați în meciul cu steliștii, care va fi ultimul mare eveniment din 2014. După victoria din meciul cu dinamoviștii, ei speră să câștige, în premieră, și meciul cu Steaua București.

Obiectiv

Obiectivul gazdelor este să obțină cel puțin 1 punct în meciul cu steliștii, campionii României.

Alte detalii

Printre jucătorii care se află la limita suspendării se află: Razvan Tincu, István Fülöp, Marius Croitoru și Quenten Martinus (cu 3 cartonașe galbene).

Fotbaliști steliști care au evoluat la FC Botoșani: Paul Papp

Echipa de la Botoșani se află la 7 puncte de locul al 3-lea și la 9 puncte de linia retrogradării.

Roș-alb-albaștrii au pierdut de 2 ori în ultimele 3 etape disputate.

De notat faptul că echipa lui Leo Grozavu a pierdut un singur meci din ultimele 6 disputate pe terenul de acasă.

FC Botoșani nu are doar înfrângeri în meciurile jucate Steaua București în Liga 1.

Meciul următor al celor de la Botoșani va fi la Chiajna cu FC Viitorul.

Echipa probabila

Curileac

Patache, Tincu, Ngadeu, Acsinte

Vasvari, Fulop, Croitoru

Roussel, Hadnagy, Martinus

Antrenor: Leontin Grozavu

Rezerve: Lazar, Homei, Ianc, Codoban, Browne, Ivanovici, Batin

Steaua București – Oaspeți

Constantin Gâlcă, antrenorul steliștilor, a declarat recent că echipa lui va avea un meci greu la Botoșani. “Este clar că nu va fi ușor, FC Botoșani are o echipă bună și față de sezonul precedent este mult mai puternică. Vom juca pe un gazon înghețat, iar acest lucru este în avantajul moldovenilor. Noi suntem dezamăgiți după meciul pierdut în fața celor de la Aalborg. Trebuie să câștigăm cu FC Botoșani și CSMS Iași, ca să putem pregăti liniștiți meciul cu Dinamo Kiev”, a declarat Constandin Gâlcă.

Jucători

Dintre jucătorii accidentați ai oaspeților se numără Iancu și Rusescu. Rusescu s-a antrenat alaltăieri cu ceilalți jucători, dar în mod clar nu va reveni pe gazon în acest an. Mijlocașul Stanciu a fost lovit în genunchiul drept în meciul de joi seară cu danezii, dar nu a fost ceva grav, astfel că va fi inclus în lot pentru deplasarea de la Botoșani.

Moral

Moralul steliștilor este relativ scăzut, chiar dacă au câștigat de 3 ori la rând în Liga 1 cu Dinamo (scor 3-0), Concordia (1-0) și FC Brașov (2-0). Punctul cheie care le-a doborât moralul este înfrângerea cu Aalborg BK (0-1), scor care îi poate elimina din Europa League.

Motivație

Steliștii vor încerca să câștige în meciul de pe stadionul “Municipal”, încercând să se distanțeze la 7 puncte de ocupanta poziției a doua, CFR Cluj, care a făcut egal în meciul de sâmbătă cu Rapid.

Obiectiv

Obiectivul roș-albaștrilor este să câștige în meciul de la Botoșani.

Alte detalii

Printre jucătorii aflați la limita suspendării se află Paul Papp, Andrei Prepeliță, Nicandro Breeveld, Lucian Sânmărtean, Cristian Tănase, Gabriel Iancu (cu 3 cartonașe galbene).

Jucători ai FC Botoșani care au evoluat la Steaua: Marius Croitoru

Steaua a câștigat 12 meciuri ăn 15 etape.

Steliștii au marcat 33 goluri, având cea mai bună ofensivă din Liga 1.

Jucătorii lui Constantin Gâlcă au 5 victorii în ultimele 6 etape disputate.

Campionii României au marcat de 6 ori în ultimele 3 etape și nu au primit nici un gol.

Steaua a primit un singur gol în cele 2 meciuri cu FC Botoșani și a marcat de 6 ori.

Meciul următor al roș-albaștrilor va avea loc în Ghencea, cu CSMS Iași.

Echipa probabila

Arlauskis

Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici

Prepelita, Sanmartean

Ad. Popa, Chipciu, Tanase

Keseru

Antrenor: Constantin Gâlcă

Rezerve: Cojocaru, Papp, Luchin, L. Filip, Breeveld, Bourceanu, Stanciu

Meciurile all-time din Liga I:

Sezonul 2013-2014: FC Botosani – Steaua scor 1-2

Sezonul 2013-2014: Steaua – FC Botosani scor 4-0

FC Botosani – Steaua Bucuresti este meci de 2.

Lăsați un comentariu