PONT și ANALIZA Dinamo Zagreb vs Celtic – 11.12.2014 – EL

Celtic vs Dinamo Zagreb

Meciul de joi seară – 11.12.2014 – confruntarea dintre Dinamo Zagreb și Celtic Glasgow este unul sec, putem spune, dat fiind faptul că nu există absolut nici o miză la mijloc. Ambele echipe își știu deja soarta în această grupă din Europa League. Meciul va avea lovitura de start la ora 20:00 – ora României.

Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb a început foarte puternic faza grupelor din Europa League – câștigând cu scorul de 5-1 în fața Astrei, pe terenul propriu din Croația. Continuarea a fost dezastruoasă pentru echipa croată, ei aflându-se acum pe ultimul loc din grupă, fără vreo șansă matematică de a înainta mai departe. Nu există miză pentru Dinamo Zagreb în meciul din seara aceasta – ei oricum vor fi eliminați.

Este bine de știut că Dinamo Zagreb este o “rocă tare” pe terenul propriu, dar în special în campionatul croat. În UEFA Europa League, ei au obținut o victore zdrobitoare în meciul cu Astra, așa cum am menționat deja, dar apoi au pierdut cu 1-5 în fața celor de la Salzburg.

Celtic Glasgow

Echipa celor de la Celtic a reușit să câștige meciul din tur, jucat pe terenul propriu, cu scorul de 1-0, după ce Commons a marcat golul victoriei. Interesant este faptul că acest lucru s-a întâmplat în debutul partidei – în minutul 6.

Celtic se află pe locul secund în grupa D din Europa League, având 8 puncte în dreptul său, în clasament, și un golaveraj de 7-7. Scoțienii sunt matematic calificați în următoarea fază a competiție – ei vor termina pe locul al doilea, indiferent de celelalte rezultate din seara aceasta – inclusiv meciul cu Dinamo Zagreb.

Celtic Glasgow are 5 puncte sub echipa de pe poziția întâi – Salzburg – și 4 puncte peste ocupanta locului al treilea – Astra.

Britanicii vor juca meciul de astăzi, cu Dinamo Zagreb, după 3 meciuri câștigate în competițiile interne fără să primească gol. În ultimele 5 deplasări, au fost depășiți doar o dată.

Concluzia este ca nu există miză în acest meci, iar cel mai probabil Celtic nu va juca la nivel mare, pentru că nu are nimic de demonstrat. Pont si analiza depind de aceste lucruri.

Lăsați un comentariu