Raluca Olaru și Shahar Peer înfrânte în finala de dublu a turneului WTA din Baku

raluca-olaru-600x250

După succesele înregistrate în ultima perioadă în lumea tenisului românesc, în special performanța realizată de Simona Halep în cadrul turneului de la Roland Garros, când aceasta a ajuns în finală și a jucat împotriva impunătoarei Maria Sharapova, ochii românilor sunt ațintiți mai mult ca niciodată spre terenurile de tenis din lume ce găzduiesc meciuri care au drept protagoniste sau protagoniști sportivi români.

Raluca Olaru se numără printre cele mai apreciate tenismene din România, aceasta reușind să ajungă în finala de dublu a turneului WTA ce a avut loc la Baku, alături de jucătoarea Shahar Peer, de origine din Israel. Din păcate însă, echipa ce a avut-o drept membru pe românca noastră a fost înfrântă de perechea formată din Aleksandra Panova, din Rusia, și Heather Watson, din Marea Britanie. Scorul final ce a pecetluit înfrângerea a fost de 2-6, 6-7.

Perechea formată din românca Raluca Olaru și Shahar Peer a început meciul cu stângul, cedând ușor în timpul primului set. Scorul după primul set arăta 6-2 pentru echipa formată din Aleksandra Panova și Heather Watson. Cu toate acestea, cele două jucătoare din România și Israel nu s-au lăsat descurajate și au reușit să revină în forță în setul doi. Mai mult decât atât, acestea au dus jocul în super tie-break, și chiar aveau șanse la a câștiga finala. Din păcate însă, avântul lor a fost dărâmat brusc, acestea pierzând la 3 tie-break-ul.

În ciuda înfrângerii și a dezamăgirii, Raluca Olaru și Shahar Peer nu au plecat acasă cu mâna goală. Acestea au câștigat un premiu în bani în valoare de 6.400 de dolari, premiu pe care îl vor împărți. Mai mult decât atât, Raluca Olaru a primit 180 de puncte în ierarhia de dublu.

Câștigătoarele meciului, Aleksandra Panova și Heather Watson au primit un premiu în bani în valoare de 12.300 de dolari și 280 de puncte.

Trebuie notat că aceasta nu este prima finală din anul 2014 în care joacă Raluca Olaru, jucătoarea participând și la finala turneului ce a avut loc în Nurnberg, alături tot de Shahar Peer. Din păcate, și acea finală s-a încheiat cu înfrângerea ei și a partenerei sale.

Ținând cont de ascensiunea Ralucăi Olaru și determinarea cu care joacă pe terenul de tenis, viitorul ne va rezerva cu siguranță nenumărate alte meciuri interesante și multe alte finale în care vom avea ocazia de a o vedea jucând. Lumea tenisului românesc este în schimbare și, din fericire, această schimbare este în bine.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult