Restart pentru reprezentativa de fotbal a României

Restart pentru reprezentativa de fotbal a României

Echipa națională de fotbal a României s-a întalnit recent cu Turcia, învingând cu scorul de 2-0. Teorectic, lucrurile se arată a fi bune, dar în realitate situația e puțin diferită. Echipa este alcătuită dintr-un nou antrenor, are un nou brand, fiind stilizat în linie cu Centenarul Unirii, tricouri noi. Dacă lucrurile stau excelent la capitolul imagine, lotul nu este chiar unul revoluțional.

Brand vs Jucători și Calitate

Da, FRF s-a descurcat bine cu crearea unui brand, însă sunt multe lucruri care ridică semne de întrebare cu privire la lot. De ce este chemat cu insistenț Bogdan Lobonț, portarul de 40 ani, drept al patrulea portar? Este evident că nici măcar Contra, fostul său coleg, nu mai așteaptă nimic de la Lobonț. Lui Lobonț nu i se oferă un rol oficial, iar funcția sa este mai mult tehnică în staff-ul României, dar această șmecherie de pe axa Roma-București apare doar pentru că jucătorul nu vrea să renunțe la statutul de jucător profesionist.

Aducerea jucătorului Alibec este un alt lucru care ne oferă de gândit în privința strategiei tehnicianului, jucătorul în cauză recunoscând și el că nu se află într-o formă excelentă. Selecționerul a motivat acțiunea sa prin faptul că Stanc este accidentat, iar Alibec e un jucător cu o valoare mare, care trece printr-un moment dificil din cariera sa.

Meciul cu Turcia

Meciul cu Turcia a fost un adevărat eveniment sportiv, dat fiind faptul că adversarii sunt conduși de pe banca tehnică de Mircea Lucescu. Pentru Contra, disputa a fost un test tehnico-tactic, dar și o onoare: „A fost o onoare să joc contra unui antrenor cu o carieră excepțională, așa cum este Mircea Lucescu”.

Contra și-a pregătit bine meciul, exact cum spusese în interviu, iar România a câștigat. Rezultatul a fost cel mai important, iar dorința și încrederea jucătorilor în victorie s-a văzut. Din spusele antrenorului, românii au încercat să fie incisivi pe partea ofensivă și au pornit cu aceeași atitudine de la ultimele 2 meciuri. Următorul meci este cu Olanda.

Lotul României pentru meciul cu Olanda (dar și cu Turcia) este următorul: Portari: Costel Pantilimon (Deportivo), Ciprian Tătăruşanu (Nantes), Florin Niţă (FCSB), Bogdan Lobonţ (AS Roma); Fundaşi: Cosmin Moţi (Ludogoreţ Razgrad), Mihai Bălaşa (FCSB), Vlad Chiricheş (Napoli), Cristian Săpunaru (Kayserispor), Dragoş Grigore (Al-Sailiya), Alin Toşca (Real Betis Sevilla), Cristian Ganea (Viitorul), Nicuşor Bancu (Craiova); Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege), Sergiu Hanca (Dinamo), Eric Bicfalvi (Ural Ekaterinburg), Ovidiu Hoban (Cluj), Mihai Pintilii (FCSB), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Gheorghe Grozav (Karabukspor), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Gabriel Torje (Karabukspor), Alexandru Băluţă (Craiova), Ciprian Deac (CFR Cluj), Constantin Budescu (FCSB), Florin Tănase (FCSB); Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ Razgrad), Florin Andone (Deportivo), George Ţucudean (FC Viitorul), Denis Alibec (FCSB).

Pariază acum! Folosește platforma Sportive-Pariuri.com pentru a accesa cele mai bune cote de la case de pariuri legale din România!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Cine a obținut medalii la Campionatul Mo
  România a participat la Campionatul Mondial de la Anaheim (haltere) cu 6 sportivi, iar aceștia au cucerit trei medalii de aur, reușind performanța prin Loredana Toma (la categoria de 63kg), dar și una de bronz, prin Captari Dumitru (la 77kg) la s... citeste mai mult
 • 185x142
  Trei Medalii de Aur la Campionatul Mondi
  Sportiva româncă Loredana Toma a reușit să cucerească trei medalii de aur la Mondialele de haltere ce au avut loc la Anaheim, în California. Loredana Toma a obținut, pe 2 decembrie, în antepenultima zi a prestigioasei competiții, medalia de aur l... citeste mai mult
 • 185x142
  Gimnasta Cătălina Ponor s-a retras
  Gimnasta Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică, a participat recent la ultima sa competiție din carieră, unde a cucerit trei medalii - una de argint și două medalii de aur. Multiple medalii câștigate Cătălina Ponor a câștigat 5 medalii l... citeste mai mult