România a găzduit seminarul UEFA privind securitatea pe stadioane

România a găzduit seminarul UEFA privind securitatea pe stadioane

Descoperă conferinței UEFA de la București din 10 septembrie. Află ce s-a discutat despre siguranța pe stadioane, despre terorism, fotbal și multe altele. Începe aici!

Campania de a opri violența în fotbal și de a contracara pericolele cauzate de materiale pirotehnice pe stadioane au fost punctele centrale la Conferința legată de Stadioane și Securitate UEFA-UE din București pe 10 septembrie.

Temele principale ale zilei

Campania împotriva violenței, care se ocupă cu pericolele generate de pirotehnice, combaterea atacurilor teroriste și formarea și antrenarea asociațiilor naționale – teme de discuție care au dominat agenda din această săptămână din București a Uniunii UEFA-Europene (UE) legată de Stadioane și Securitate.

Reprezentanții UEFA, UE, asociații naționale, cluburi, forțele de poliție și alte părți interesate au plecat acasă cu noi propuneri, idei și viziuni din România, precum și cu apelul UEFA pentru un parteneriat între mai multe agenții pentru a se asigura că oamenii vor putea viziona fotbal într-un mediu sigur, primitor.

Ce au spus oficialii

Într-un mesaj la conferință, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a solicitat cooperare polițienească internațională eficientă și măsuri de excludere dure pentru a face față violenței din cadrul meciurilor de fotbal.

“În fiecare sezon, milioane de fani ai fotbalului din toate țările din Europa călătoresc pe tot continentul pentru a-și sprijini echipele”, a spus el. “Majoritatea covârșitoare a acestor fani doresc doar să se bucure de joc. Din păcate, unii văd jocurile ca o oportunitate pentru violență, tulburări și huliganism (…) răufăcători care se ascund în spatele culorilor echipelor.

“Chiar dacă acești oameni sunt o mică minoritate, ei participă la incidente care afectează aproape jumătate din jocurile UEFA. Dați-mi voie să fie foarte clar. Nu poate exista niciodată o scuză pentru violență și dezordine în fotbal. Aceasta înseamnă că guvernele și poliția trebuie să se afle în prim-planul prevenirii sale. Păstrați acești oameni departe de fotbal. “

Delegații au dezbătut riscurile pentru sănătate și siguranță asociate cu utilizarea de materiale pirotehnice pe stadioane – responsabil pentru cel mai mare de incidente UEFA în meciurile din sezonul trecut.

Membrul Comitetului Executiv al UEFA Stadium and Security Committee, vicepreședintele František Laurinec, a subliniat că acest fenomen pan-european nu ar trebui să fie considerat ca fiind prea dificil de abordat.

“UEFA nu a acceptat niciodată că o activitate care pune în pericol viața și sănătatea suporterilor, chiar sângele sportului nostru, ar trebui să fie tolerată”, a explicat Laurinec.

“Cu toții avem responsabilitatea de a explora fiecare cale în căutarea de măsuri care vor contribui la reducerea riscurilor. Este un fenomen care nu trebuie să alunece de pe ordinea de zi a nimănui.”

Amenințarea atacurilor teroriste la meciurile de fotbal este mare pe lista preocupărilor curente de securitate, în special în urma evenimentelor tragice din Paris, Bruxelles și Nisa pe parcursul anului 2016.

Conferința este de acord că o cooperare integrată care implică, printre altele, guverne, poliție, forțele de securitate, organizatorii de meciuri și publicu larg, este necesar să se intensifice pentru a contracara ceea ce este identificat ca fiind o amenințare reală și periculoasă.

Ce anume ar putea spori securitatea

Având în vedere că meciurile de fotbal și mulțimile lor mari ar putea reprezenta un obiectiv clar pentru teroriști, controale de securitate eficiente în afară de stadioane, inclusiv utilizarea potențială a unei serii de inele de securitate în jurul stadioanelor, ar putea ajuta la detectarea și descurajarea potențialilor atacatori.

Personalul de securitate extrem de pregătit și instruit este esențial, așa cum s-a dovedit atunci când un atac a fost dejucat la meciul amical în noiembrie anul trecut între Franța și Germania, la Stade de France.

Strategia bună, personalul de alertă și spectatorii vigilenți au fost toate considerate a fi cheia în a ajuta la protejarea vieții. In timp ce tehnologia a fost importantă în detectarea posibililor atacatori, factorul uman a fost și mai important, pentru că ei au cerut să se raporteze sau să se dea informații poliției cu privire la orice persoane sau incidente suspecte.

Suficiente informatii clare, de asemenea, au fost necesare pentru a fi transmise spectatorilor, de exemplu, în cazul descoperirii unui dispozitiv suspect pe un stadion, pentru a preveni panica și pentru a se asigura că măsurile de evacuare au trecut fără dificultate.

Concluzie

Strategia de siguranță și de securitate a UEFA include orientare constantă și asistență pentru cele 55 de asociații membre pentru a îmbunătăți eficiența muncii în sectorul de pe continent și mai multe exemple de proiecte specifice au fost evidențiate în București – inclusiv cursuri de tip “formare a formatorilor” pentru cei responsabili de a trimite mai departe aceste idei și strategii.

Asistența oferită și fondurile acordate de UEFA ajută fiecare asociație să consolideze infrastructurile de siguranță și de securitate, și sunt în cele din urmă, proiectate pentru a lăsa o moștenire în cazul în care fiecare țară dobândește cunoștințe și experiență suficientă pentru a utiliza în totalitate cele mai bune practici și de a dezvolta în continuare propriile activități specifice și programe.

Cu toții ne dorim o lume mai sigură, acesta fiind principalul obiectivul al acestie conferințe – de a găsi cele mai bune metode pentru securitatea pe stadioane.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult