România la Liga Națiunilor

România la Liga Națiunilor

Noul sistem de calificare pentru Euro 2020 introdus de UEFA este foarte diferit de ceea ce a fost până acum, de aceea vom explica în detaliu de ce este vital să învingem reprezentativa lui Muntenegru.

Naționala României a avut rezultate slabe în campania pentru Mondial, iar acest lucru ne plasează în a treia urnă a Ligii Națiunilor, o competiție extrem de nouă. Poziția obținută după tragerea la sorți va fi stabilită în funcție de această competiție.

Foarte mulți oameni se tem că din pricina lui Daum, va fi foarte greu să ne calificămș și mai mulți au spus că putem cădea în a 4-a urnă. Chiar și Florin Prunea a detaliat această idee.

UEFA înființează Liga Națiunilor

UEFA înființează o nouă competiție, numită Liga Națiunilor, iar aceasta va începe în septembrie 2018. Sistemul este ceva mai complex decât acela tipic, utilizat până în prezent în calificările pentru Europene și Mondiale. Se vor înlocui, practic, amicalele internaționale. În schimb, partidele acestea contează!

Ce înseamnă această nouă ligă

Noua ligă va avea 4 divizii: A, B, C și D. Națiunile se vor împărți în divizii în funcție de un coeficient ce va fi înregistrat la finalul lui 2017. Având în vedere actuala repartizare, România s-ar afla în diviza C. Este nevoie de rezultate mai bune în ultimele 3 partide pentru a prinde un loc în divizia B, iar acest lucru ne-ar ajuta să prindem un loc în preliminariile Euro. Primele două divizii vor avea 12 formații, cu patru grupe fiecare, de câte 3 echipe. Divizia B va avea aceeași structură. Grupa C va avea 3 grupe de 4 echipe și o grupă de 3 echipe. Grupa D va avea patru echipe de 4.

Echipele din fiecare grupă joacă între ele, într-un sistem tipic de campionat, cu jocuri în deplasare și acasă. Apoi, prima clasată urcă într-o divizie superioară. Ultimele 2 echipe din divizie retrogradează.

Câștigătoarele fiecărei serii din prima divizie vor juca, apoi, într-un turneu Ultimii Patru pentru a stabili campioana Ligii Națiunilor. Se va forma o ierarhie finală pentru Liga Națiunilor, în funcție de fiecare divizie și de liniile din clasament. Acest lucru va constiui singurul criteriu pentru crearea urnelor preliminariilor pentru Campionatul European.

Cum vor avea loc calificările pentru EURO

Pentru calificările la EURO, vor exista cinci grupe de câte cinci echipe, și încă cinci grupe de câte 6. Apoi, se merge mai departe cu calificarea după un baraj între primele 2 clasate din fiecare grupă.

Dacă punem în ecuație două echipe din fiecare grupă, vor rezulta 20 de echipe pentru Euro 2020, având în vedere 10 grupe x 2 echipe. Ultimele patru locuri ce vor fi disponibile pentru Euro sunt alocate, în acest fel, Ligii Națiunilor. Va exista inclusiv un play-off unde vor participa cele mai bune 4 echipe din divizii, dintre cele ce nu s-au calificat prin preliminariile clasice.

În play-off, vor juca 16 echipe, în speță câte patru din fiecare divizie. Sistemul va fi eliminatoriu, iar gruparea va fi în funcție de divizie. Reprezentativa noastră s-ar întâlni cu echipe doar din Divizia C. Asta înseamnă că și cea mai slabă divizie, D, ar avea un loc garantat la Campionatul European.

Apoi, în play-off, semi-finalele urmează a fi disputate pe terenul reprezentativei mai bine clasate. Finala s-ar disputa pe un teren ales prin tragere la sorți.

Pariază acum

Folosește sistemul de comparare a cotelor al Sportive-Pariuri.com și începe să pariezi acum. În plus, îți oferim bonusuri unice la case de pariuri legale din România, unde poți paria acum. Începe acum și folosește-te de sfaturile și noutățile pe care le postăm pentru a obține avantaj!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • catalina-ponor-si-marian-dragulescu-patru-medalii-306800_185x142
  Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, pat
  Gimnaștii români s-au întors de la Cupa Mondială ce a avut loc în Szombathely, Ungaria, cu 4 medalii. Acestea au fost cucerite de veterani ai lotului, mai exact Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor. Ponor a reușit să se impună la bârnă, încheind p... citeste mai mult
 • ai-nostri-ca-elefantii_185x142
  Opinia lui Dică, după FCSB 1-5 Sporting
  Antrenorul FC Steaua București a spus: „Am fost egali cu cei de la Sporting Lisabona timp de 60 minute”, încercând să exprime prin cuvinte calculele sale. În fapt, este vorba de doar 53 minute, adunate pe bucăți, de la fluierul de start al meci... citeste mai mult
 • Ro_185х142
  CTP vs Ilie Năstase După Înfrângerea lui
  Cristian Tudor Popescu a șocat audiența live când, după meciul Simona Halep vs Garbine Muguruza, a rostit următoarele: „Simona nu a intrat în ring, nu a luptat nici în 5% din meci. Evoluția ei a fost cenușie. Unii ar putea spune că a fost un meci... citeste mai mult