România, poziția a 7-a la Campionatul European U18 Sevens

România, poziția a 7-a la Campionatul European U18 Sevens

Campionatul European de Rugby rezervat categoriei de vârstă U18 s-a încheiat cu victoria Irlandei, care a învins echipa Franței în finală. Echipa noastră națională a ocupat poziția a 7-a după victoria cu 14-10 în fața Germaniei.

Cum s-a descurcat România

În sferturile de finală, România a întâlnit Italia și, după un meci echilibrat, azzurri au reușit să se impună prin două eseuri în repriza a 2-a. Stejareii au continuat să lupte pentru pozițiile 5-8, întâlnind Spania în semifinale. Ibericii au deschis rapid scorul, dar România a revenit printr-un eseu al lui Petru Azoitei, un avantaj care s-a pierdut până la final, atunci când SPania s-a impus printr-o încercare marcată la colț. Următoarul meci al echipei noastre a fost finala pozițiilor 7-8.

România a pornit excelent în fața echipei Germaniei, iar eseurile marcate de Azoitei și Bercu ne-au oferit un avantaj de 14-0, pe care l-am gestionat inteligent de această dată, chiar dacă rezultatul final a fost 14-10. Stejareii au ocupat poziția a 7-a în topul general.

Mai multe despre victoria Irlandei

În finala CE U18 de Rugby 7, Irlanda s-a impus în finală cu rezultatul de 31-5 în fața Franței, medaliile de bronz mergând la portughezi, care au învins pe Rusia cu 12-5.

Irlanda s-a dovedit prea puternică pentru adversarii Grupei C sâmbătă, 17 septembrie, în ziua de deschidere a turneului, învingând Moldova, România și gazdele Israel, într-un mod cuprinzător. Procedând astfel, ei au marcat 151 de puncte și au primit doar 10.

Acest lucru a dus la un sfert de finală, duminică, cu Rusia. Conducând cu 12-7 la pauză, tinerii lui Anthony Eddy au continuat să atace, învingând cu 26-12.

Penultima rundă a văzut Irlanda cu șase încercări împotriva Portugaliei, să câștige cu 36-0 și să își asigure locul în finala împotriva Franței.

Partea franceză a depășit Grupa A, învingând Rusia, Polonia și Spania, și a luptat cu Spania și Italia în sferturi și semifinale. Cu toate acestea, Irlanda a salvat cea mai bună performanță pentru ultimul meci, având cinci încercări în fața francezilor.

Vorbind după succesul cu 31-5 din finala turneului, Eddy, director al Sevens Rugby IRFU, a declarat: “Echipa ar trebui să fie foarte mandră de acest rezultat. Toți jucătorii au contribuit enorm și s-au îmbunătățit pe măsură ce turneul a continuat.”

Echipa Irlandei:

 • Conor Dunne (Tullamore RFC)
 • Thomas O’Callaghan (Lansdowne FC)
 • William Fay (CBC Monkstown, Dublin)
 • Curtis Dundas (Friends’ School, Lisburn)
 • David Pogatchnik (Suttonians)
 • Daniel Hurley (Crescent College Comprehensive, Limerick)
 • Colm Heffernan (Tullamore RFC)
 • Alex Molloy (Waterpark RFC)

Ce spune antrenorul român

”Pentru mine, locul 7 poate fi considerat un mare regres. Anul trecut am jucat finala mică, iar anul acesta am dorit să egalez, cel puțin, performanța de anul trecut. Este, într-adevăr, un eșec din care am învățat, dar sunt și lucruri negative și lucruri pozitive întotdeauna. Noi trebuie să luăm tot ce este mai bun și să construim mai departe. Ne vom ridica și vom merge mai departe, pentru competițiile de anul viitor. Rugby-ul în 7 este mult diferit de cel în 15. Vom lupta în continuare.”

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult