RUGBY: După multe critici, N.F.L. renunță la statutul de ”neplătitor de taxe”

NFL

Biroul NFL va renunța la statutul de neplătitor de taxe, care este vechi de câteva decenii, ca răspuns la critici, inclusiv membri ai Congresului American, care spun că guvernul pierde milioane de dolari din cauza acestui lucru.

Ca urmare, liga nu va mai trebui să facă publice declarațiile sale fiscale, care includ salariile directorilor săi de top, printre care comisarul Roger Goodell. Major League Baseball a făcut un pas asemănător în urmă cu câțiva ani. Birourile ligilor N.H.L., L.P.G.A. și mai multe alte organizații sportive au încă statutul de neplătitoare de taxe.

Situația actuală din N.F.L.

Deși 32 de echipe NFL sunt business-uri cu profit și plătesc impozite, biroul ligii a funcționat ca o asociație scutită de taxele din industrie în diferite forme încă din anii 1940. Conform Codului Fiscal, biroul ligii este considerat brațul fiscal al echipelor, creând reguli, negociind sponsorizări și oferte de televiziune și efectuarea altor funcții centralizate. Ca o organizație scutită de taxe, N.F.L. a trebuit să elibereze formularele sale 990 (Form 990).

De ani de zile, fostul senator Tom Coburn, un republican din Oklahoma, a criticat statutul NFL, susținând că era o cauză majoră pentru care Trezoreria Statelelor Unite este privată de milioane de dolari în taxe. Corul de critici a crescut în 2014, când formularele cu veniturilor biroului ligii, prin Internal Revenue Service, au arătat că Goodell a primit 44.2 milioane dolari în anul fiscal 2012. Goodell fost platit cu 35 milioane dolari în 2013. Deținătorii NFL au decis să elimine distragerea asociată cu neînțelegerea statutului biroului ligii NFL, astfel încât au hotărât să devină entitate impozabilă”, au declarat Robert McNair, proprietarul Houston Texans și președintele comisiei de finanțe a ligii, într-o declarație.

Noul statut fiscal al N.F.L. – O schimbare majoră

Într-o notă trimisă către toate cele 32 de echipe, Goodell a declarat că liga NFL va notifica “membrii interesați ai Congresului” despre schimbare. Goodell a spus comisiei de finanțe a fost studiat modificarea timp de un an. Goodell a declarat că biroul ligii va începe depunerea declarațiilor fiscale ca “entitate impozabilă” din anul fiscal 2015, care a început în această lună. Goodell a spus că “efectele statutului de scutire de taxe al biroului NFL au fost caracterizate greșit, în mod repetat, în ultimii ani” și că “fiecare dolar din venitul generat prin taxe pentru drepturile de televiziune, contractele de licență, sponsorizări, vânzarea de bilete și alte mijloace este câștigat de cele 32 de cluburi și este impozabil acolo.”

Noul statut fiscal pentru biroul ligii N.F.L. “nu va face nici o diferență semnificativă afacerii noastre”, scria el. “Ca urmare, comisiile au decis să elimine această distragere a atenției.”

Înțelegerea greșită a statutului de ”neplătitoare de taxe”

“Distragerea” a inclus politicieni cerând ca biroul ligii N.F.L. să renunțe la statutul de scutire de taxe. N.F.L. este o afacere privată, care este în mare măsură nereglementată. Statutul de neplătitor de taxe al biroului NFL, utilizarea modalităților publice de a difuza jocuri și scutirea de antitrust sunt câteva dintre modurile prin care Congresul deține un mic control asupra ligii. Anul trecut, Comisia Federală de Comunicații, peste obiecțiile NFL, a eliminat unele reguli care împiedicau companiile prin cablu și satelit să difuzeze meciuri în zone în care care jocurile echipelor nu se vindeau bine. N.F.L. a creat de atunci o politică de blackout.

Alți critici importanți ai fostului statut al N.F.L.

După ce Coburn s-a retras, Reprezentantul Jason Chaffetz, un republican din Utah și președintele Comisiei de Reformă și Supraveghere, a devenit unul dintre cei mai importanți critici ai statutului de neplătitor de taxe al N.F.L. În februarie, el a spus că ia considerare chemarea lui Goodell la Washington pentru a justifica statutul acela.

Într-o declarație lansată cu Reprezentantul Elijah Cummings din Maryland, democratul din cadrul comitetului, Chaffetz a spus, “Este o adevărată recompensă să vedem un astfel de pas important și pozitiv față de restaurarea corectitudinii de bază.” Chaffetz și Cummings a spus ca speră ca alte organizații sportive profesioniste să “urmeze exemplul pozitiv stabilit de NFL”.

Într-o declarație, Bill Daly, comisarul adjunct al NHL, a declarat că oficialii ligi erau “în procesul de evaluare a situației noastre.”

Ce spun avocații

Nu este clar cât de mult biroul ligii NFL a evitat să plătească taxe prin statutul de scutire de taxe. Deși N.F.L. ca un întreg generează mai mult de 10 miliarde dolari în venituri anual, biroul ligii a avut un deficit 13,500,000 dolari în anul fiscal 2013, care s-a incheiat în martie 2014. În anul fiscal 2012, biroul ligii a arătat un profit de 9 milioane dolari, dar aceasta avusese un deficit de 77.6 milioane dolari cu un an înainte.

Biroul ligii NFL a emis obligațiuni care sunt folosite pentru a face împrumuturi pentru proprietarii care construiesc sau renovează stadioane. Obligațiunile au fost emise în conformitate cu statutul de scutire de taxe al biroului N.F.L., iar liga poate trebuie să plătească impozite pe obligațiuni dupa ce pierde statutul.

Proiectul de lege de impozitare suplimentară poate fi valoros, totuși, dacă biroul ligii N.F.L. nu va mai avea statutul de neplătitor de taxe.

“Ei au făcut propriul lor calcul politic și financiar și au stabilit ca în timp ce ar fi putut fenta impozitele, lovitura politică nu se merita”, a declarat Jeffrey Tenenbaum, președintele organizației non-profit Venable, o firmă de avocați în Washington. “Eu nu sunt deloc surprins, dar sunt surprins de faptul că nu s-a întâmplat mai devreme.”


Comentarii

 • Dragos  
  May 8, 2015

  Nu imi vine sa cred ca le baga taxe, i-a spart

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult