RUGBY: Irlanda vs Franța. Despre Sexton, O’Brien și Heaslip

irlandia france

DUBLIN – Flyhalf-ul Irlandei, Jonathan Sexton, dar și Sean O’Brien și Jamie Heaslip (backrows) se vor întoarce la linia de start pentru Six Nations pentru a vizita Franța, după ce antrenorul Joe Schmidt a numit o linie ofensivă puternică joi.

Acest trio experimentat, care a fost parte din echipa victorioasă din Australia, British și Irish Lions 2013, a ratat deschiderea competiției din week-end-ul trecut, mai exact meciul 26-3 câștigat împotriva Italiei, după ce O’Brien se refăcea după o accidentare la genunchi în timpul încălzirii.

Ce s-a întâmplat în ultima perioadă

Hooker Rory Best este, de asemenea, apt să înceapă după ce și-a revenit după o accidentare la începutul meciului dinRoma, în timp ce Cian Healy, care a jucat ultima dată în septembrie, se întoarce pentru meciul de sâmbătă de pe Aviva Stadium.

”Cu atât de mulți jucători care se întorc pe teren, probabil nu vom fi atât de fluizi pe cum am vrea. Sperăm să fim cât mai atenți posibil, iar asta considerăm că este suficient,” a spus Schmidt la o conferință de presă.

”Nu poți să joci în viteză pentru 8 săptămâni, astfel că practic îți construiești drumul pentru campionat până în momentul în care ajungi la jocurile critice. Toate sunt critice, însă acesta este pentru noi extrem de important.”

Sexton, singurul membru al echipei Irlandei care joacă la un club de rugby din Franța cu Racing Metro, a trebuit să stea pe bancă 12 săptămâni după ce a suferit o serie de lovituri la cap anul trecut.

În ciuda faptului că îi este acum permis doar să se întoarcă la antrenament săptămâna aceasta, Schmidt a spus că numărul 10 este pregătit să joace și se simte fresh.

Heaslip a ratat meciul de săptămâna trecută din cauza unei accidentări minore, o poveste cu totul diferită de cea a luo O’Brien, care a jucat doar 80 de minute întregi de rugby din noiembrie 2013, atunci când s-a accidentat la umăr și apoi a avut nevoie de 2 operații diferite.

În timp ce Franța s-a chinuit să obțină o victorie cu scorul de 15-8 împotriva Scoției în jocul lor de deschidere, Schmidt a spus că el nu a văzut nimic în performanța acestora, spunând că au avut o grămadă de amenințări în spatele flyhalf-ului ”intuitiv” și ”instinctiv” Camille Lopez.

Jucători

Irlanda: 15 – Rob Kearney, 14 – Tommy Bowe, 13 – Jared Payne, 12 – Robbie Henshaw, 11 – Simon Zebo, 10 – Jonathan Sexton, 9 – Conor Murray, 8 – Jamie Heaslip, 7 – Sean O’Brien, 6 – Peter O’Mahony, 5 – Paul O’Connell (captain), 4 – Devin Toner, 3 – Mike Ross, 2 – Rory Best, 1 – Jack McGrath.

Înlocuitori: 16 – Sean Cronin, 17 – Cian Healy, 18 – Martin Moore, 19 – Iain Henderson, 20 – Jordi Murphy, 21 – Isaac Boss, 22 – Ian Madigan, 23 – Felix Jones.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult