SCHI ALPIN: Lindsey Vonn stabilește un nou record la CM

lindsey vonn

Deși poate părea superficială, fragilă și capricioasă, ea este o sportivă de talie mondială, o adevărată campioană în sportul pe care îl practică. Week-end-ul trecut, Lindsey Vonn a câștigat cea de-a 63a cursă de Cupă Mondială din cariera sa. Lindsey Vonn o egalase pe Annemarie Moser-Proell și a depăsit-o prin performanța pe care a reușit-o de curând.

Americanca și-a adjudecat Super-G-ul de pe 19 ianuarie, de la Cortina d’Ampezzo, după ce a învins-o pe Anna Fenninger. Acest lucru arată un lucru destul de evident, și anume că Lindsey Vonn, la vârsta de doar 30 de ani, este cea mai bună schioară de alpin care a existat vreodată.

O femeie incredibil de frumoasă, ea se află într-o relație cu Tiger Woods și trece printr-un moment unic în cariera s-a. Deține recordul de cele mai multe Cupe Mondiale câștigate într-o carieră. La finalul cursei de luni, atunci când titlul cu numărul 63 a scris istorie în cariera sa, ea a fost așteptată de Tiger Woods, care a felicitat-o și a îmbrățișat-o, după ce a venit la pârtie cu o bandană cu un craniu – folosită pentru a se camufla.

Își dorește să meargă la JO 2018

Lindsey nu credea că Tiger va fi prezent la concurs, motiv pentru care amintirea va fi una și mai puternică. ”Nu se poate! E imposibil”, a exclamat Lindsey când l-a văzut pe Tiger. ”Nu îmi imaginam că poate fi mai bine decât ieri, când întreaga mea familie a fost prezentă. Astăzi l-am găsit pe Tiger la finish și nu îmi venea să cred”, a declarat campioana la finalul cursei.

Etapa de ieri a marcat prima victorie a acestui sezon într-o etapă de super-G pentru Lindsey, și a 4-a la toate probele. Lindsey Vonn a arătat că poate să practice acest sport la un nivel superior, chiar și după ce a suferit o accidentare la genunchi, o accidentare care a ținut-o departe de pârtiile Jocurilor Olimpice de la Soci, în 2014.

Cu toate acestea, Lindsey a declarat că vrea să își ia revanșa la Olimpiada de la Pyeongchang, în Correa de Sud, peste 3 ani.

Să vedem împreună cum arată imaginea victoriilor la Cupe Mondiale pentru Lindsey Vonn:

• 32 de coborâri

• 21 de super-G

• 3 slalom uriaș

• 2 slalom-uri

• 5 curse combinate

Lindsey Vonn a fost în depresie în 2014

Anul 2013 a fost unul destul de dur pentru tânăra sportivă. Ea a recunoscut că s-a luptat cu depresia acum 2 ani, mai ales la finalul căsniciei cu Thomas Vonn. În același an, ea a venit cu o altă știre, spunând că se află într-o relație cu Tiger Woods, o relație pe care cei mai mulți au condamnat-o de la început, afirmând că cei doi sunt prea faimoși pentru a rezista împreună. Tiger Woods și Lindsey Vonn s-au asigurat, însă, că urmau să contrazică teoria respectivă.

Modelul lui Lindsey: Picabo Street

Atunci când Lindsey avea vârsta de doar 10 ani și se descurca bine pe schiuri, ea a cunoscut-o pe Picabo Street, o medaliată olimpică la acea vreme. A fost momentul în care a început să o considere o adevărată eroină.

Street a fost și ea impresionată de întâlnirea cu tânăra schioare, motiv pentru care i-a devenit mentor și a ajutat-o cu schiul de performanță.

Lindsey Vonn a locuit în Minnesota și a făcut naveta ani buni pentru a merge la antrenamente în Colorado. În 1997, întreaga sa familie s-a mutat în Vail, Colorado. Anul acesta Mondialele de schi alpin se vor desfășura chiar acolo.

Informații despre recordul etapelor de Cupă Mondială

• 63 este numărul de victorii record câștigate de o singură femeie la Cupa Mondială

• 86 este numărul celor mai multe victorii obținute de un singur om la masculin, fiind vorba despre suedezul Ingemar Stenmark CV – Lindsey Vonn

• S-a născut pe 19.10.1984, în St. Paul, Minnesota, SUA

• Probe la care participă: coborâre, super-G, slalom special, slalom, probe combinate

• Schiază în acest moment pentru Vail SSC

• Înălțime: 1.78m

• A debutat la Cupa Mondială pe data de 18.11.2000

• Jocurile Olimpice: Medalie de Aur în 2010 la coborâre, Medalie de Bronz în 2010 la Super-G

• Cupa Mondială: două Medalii de Aur, trei Medalii de Argint

• Cupa Mondială: 4 titluri la general – 2008, 2009, 2010, 2012, 13 titluri la probe

”Caut să forțez limitele cât mai mult, să văd unde pot ajunge. Acest lucru este extraordinar la cursele de schi – nimeni nu are cum să mă oprească să merg mai repede” – Lindsey Vonn

”Cel mai mare vis al meu în copilărie era să obțin aurul olimpic. Am reușit asta. Tot ceea ce câștig de acum încolo este doar glazura de pe tort” – Lindsey Vonn

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult