SCHI: Simon Ammann – la un pas de moarte la ultimul turneu

ammann

Tânărul austriac, Stefan Kraft, în vârstă de doar 21 de ani, a câștigat ediția cu numărul 63 a Turneului celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile. Este al 16-lea titlu pentru Austria în această competiție, cu un număr total de 1106.7 puncte.

Kraft a reușit să obțină primul loc după ce i-a devansat pe Michael Hayboeck (tot austriac) și pe Peter Prevc (din Slovenia).

Cum a evoluat Turneul

Ultimul concurs al Turneului celor 4 Trambuline a avut loc la Bischofshofen, în Austria, și s-a încheiat pe 6 ianuarie. Cel care a câștigat a fost Hayboeck, cu 288,4 puncte (a obținut la sărituri lungimile de 137,5m și 136,5m). El a fost urmat de japonezul Noriaki Kasai, cu 277,1 puncte, dar și de Stefan Kraft, care a avut la acest concurs 271,3 puncte.

Despre Simon Ammann

În ultima etapă a competiției, unul dintre schiorii favoriți din acest sport, elvețianul Simon Ammann, campion olimpic de 4 ori, a căzut din nou, iar de data aceasta accidentarea pare foarte severă.

În timpul celei de-a doua sărituri din finala Turneului celor 4 Trambuline, Simon Ammann s-a lovit cu fața de pârtie la aterizare, fiind inconștient atunci când primele ajutoare medicale au ajuns la el. El a fost dus direct la cel mai apropiat spital și până în acest moment nu există amănunte despre starea schiorului de 33 ani.

Elvețianul Simon Ammann a mai obținut 2 medalii de aur la două Campionate Mondiale – în anul 2007, la Sapporo, și în 2010, la Planica.

Elvețianul a devenit Campion Mondial în sezonul 2009-2010. De menționat este faptul că el nu a câștigat niciodată Turneul celor 4 Trambuline, însă a fost pe locul secund în anii 2009 și 2011.

Ultimele informații

În ceea ce privește ultimele detalii despre schior, se pare că acesta a suferit o puternică comoție cerebrală și are contuzii grave, dar nu are nicio fractură. Va rămâne spitalizat în Schwarzach și are nevoie de odihnă pentru recuperare completă, conform unor date publicate de federația elvețiană.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult