SCHI: Stefan Kraft, câștigător la Turneul celor 4 Trambuline

stefan kraft

Stefan Kraft, “puștiul” austriac de 21 ani a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 trambuline în istoria carierei sale, iar pe 8 ianuarie i s-a înmânat trofeul.

Competiția a avut startul pe 29.12.2014 și s-a terminat ieri. Au fost 9 zile plasate la cumpăna dintre 2014 și 2015, 9 zile în care s-a desfășurat Turneul celor 4 Trambuline. În mod normal, etapele competiției sunt împărțite între Germania și Austria: la Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck şi Bischofshofen.

Despre câștigător – Stefan Kraft

Cel de-al 63-lea câștigător a fost desemnat aseară – numele său este Stefan Kraft. Este un schior în vârstă de 21 de ani, austriac și la ediția actuală de la Obserstdorf a ieșit câștigător prima etapă a competiției din carieră.

Ieri, în ultima zi a competiției, deși a finalizat pe poziția a 3-a pe trambulina de la Bischofshofen, el a rămas lider în tabela generală și a obținut trofelul “Vulturul de Aur”.

Conform specialiștilor, Stefan Kraft reprezintă o nouă generație în acest sport: săriturile cu schiurile. El a participat la eveniment fără emoții, deși presiunea a fost terifică, iar pârtia era înghețată extraordinar pe platoul de aterizare. ”M-am enervat foarte rău pentru că nu am reușit să execut perfect a 2-a săritură. Nu îmi vine să cred că am reușit să câștig acasă, cu atât de mulți suporteri care mă susțin”, a declarat la cald Stefan Kraft.

Săriturile sale (în număr de două), au avut lungimile de 133,5 și 133 metri. Etapa respectivă a fost obținută de Michael Hayboeck (coechipier cu Stefan), care a reușit să zboare puțin mai mult în aer – 137,5 și 136,5 metri.

Ceilalți câștigători

Cu toate acestea, Hayboeck a finalizat turneul pe poziția a doua, urmat fiind de schiorul sloven Peter Prevc și de veteranul în vârstă de 42 de ani – schiorul japonez Noriaki Kasai. Dublul câștigător al acestei competiții, Gregor Schlierenzauer, a ieșit într-un final pe poziția a 7-a, iar Roman Koudelka pe poziția 9.

Campionul olimpic, schiorul elvețian Simon Ammann, a ieșit pe poziția 17.

Legat de istoria recentă a Turneului celor 4 Trambuline, au existat 6 sportivi austrieci care au obținut titlul ultimelor 7 ediții ale competiției.

• Wolfgang Loitzl (în 2009),

• Andreas Kofler (în 2010),

• Thomas Morgenstern (în 2011)

• Gregor Schierenzauer (în 2012)

• Gregor Schlierenzauer (în 2013)

• Thomas Diethart (în 2014)

• Stefan Kraft (în 2015)

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult