“Scrieți istorie!”, Iohannis, către Echipa Olimpică

Președintele României, Klaus Johannis, a cerut joia trecută sportivilor care vor reprezenta România la Olimpiada de la Rio să scrie istorie la acest eveniment sportiv important, subliniind faptul că aceștia reprezintă un model de determinare și de excelență prin munca grea.

“Înregistrările sportive ale României numără sute de medalii olimpice de aur, argint și bronz. Sper că Jocurile Olimpice din acest an să rămână o experiență de neuitat pentru voi și istoria sportului românesc. Îndrăzniți să scrieți istorie! Voi sunteți cei care au înțeles pe deplin că cel mai important aspect al sportului competitiv este o muncă neîntreruptă”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, unde a primit Echipa Olimpică a României pentru prezentarea oficială a steagului.

”Cum pot sportivii să influențeze societatea”

El a continuat, spunând că sportul face parte din identitatea națiunii noastre. “Știm cu toții că România a venit de multe ori în clasamentul final pe podium olimpic, înaintea țărilor cu o populație suprafață, și putere economică mult mai mare. Acest lucru arată că talentul și activitatea sportivilor români depășește investițiile societății în domeniul sportului. În schimb, voi sunteți cei care ne oferiți nouă, prin cariera pe care ați ales-o, o modalitate de a recupera o societate. Sportul se bazează pe munca în echipă, fie că vorbim de colegi sau antrenori”, a adăugat șeful statului.

Iohannis a mulțumit antrenorilor, familiei și prietenilor sportivilor pentru că le-au oferit dragoste necondiționată, îngrijire și sprijin, încurajând talentul lor.

“Acestea sunt gesturi extrem de importante pentru voi, pentru cei care trăiți din pasiunea pentru sport”, a spus președintele.

De asemenea, el accentuat ideea că fiecare atlet mare este o sursă de inspirație pentru oameni și generații.

”Sportivii – un model de determinare și excelență”

“Sunteți un model de determinare și de excelență prin muncă grea. Sunteți oameni de excepție tineri care au sacrificat foarte mult pentru a ajunge aici. Noi, cei care vă admirrăm, nu uităm că un astfel de succes a fost construit cu lacrimi, prin depășirea limitelor fizice și mentale, prin sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii. Iar voi întotdeauna împărțiți momentul de glorie pe podium cu noi, cei care vă privesc și se așteaptă la o astfel de bucurie de la voi. Întotdeauna veți oferi românilor satisfacție și emoții, sentimente care sunt foarte greu de realizat”, a declarat șeful statului.

De asemenea, Iohannis i-a asigurat pe sportivi că el este cel mai mare suporter al lor. “Nu vreau să simțiți nici o presiune, dar mergeți la Rio cu o inimă deschisă. Doar stați concentrați și dați tot ceea ce aveți mai bun. Vreau să știți că întreaga țară este de partea voastră și vă sprijină. Sunteți cei mai buni și vă încurajez să arătați acest lucru. Este simplu: fiți doar voi, trăiți visul în Rio și întotdeauna păstrați în minte faptul că milioane de români acasă țin degetele încrucișate pentru voi”, a spus președintele.

Iohannis a mai declarat că le va ura bun venit membrilor din Echipa Olimpică a României, din nou, la Palatul Cotroceni, la revenirea acasă de la Rio.

“Tot ce vă pot spune, în numele tuturor românilor, este că vă bucurați de întregul nostru respect și apreciere. Vreau să știți că această calificare reprezintă deja un pas important și, în același timp, dorim să vă întoarceți acasă cu cât mai multe medalii posibil. Vreau să ne întâlnim din nou, la întoarcere și vă invităm, de acum, la Palatul Cotroceni. Vă multumesc pentru tot ce faceți pentru România! Vă doresc curaj și mult succes! Hai, România! “, a conchis președintele.

Cine a primit steagul

El a predat steagul gimnastei Cătălina Ponor, capul echipei românești ce va mărșălui la parada națiunilor la Jocurile Olimpice de la Rio.

La ceremonie, atleta judo, Andreea Chițu, antrenorul de canotaj, Mircea Roman și arbitrul de scrimă, Marius Florea, au depus jurământul de sportivi, antrenori și arbitri.

Echipa olimpică România a primit, de asemenea, binecuvântarea vicar patriarhului-episcop Varlaam.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult