Simona Halep a pierdut la Wuhan Open

Simona Halep a pierdut la Wuhan Open

Simona Halep a avut primul meci la Wuhan Open marți

de la ora locală 10:30 în România, împotriva Dariei Kasatkina, după ce rusoaica o învinsese pe Alison Riske cu scorul 6-1, 2-6, 6-3. Românca s-a duelat marți cu Daria Kasatkina (locul 31 în WTA), dar a suferit o înfrângere cruntă. Să vedem detaliile meciului.

Halep o conducea pe rusoaică cu scorul 2-0 în confruntările directe: cele două jucătoare au mai jucat la Miami, în 2016, dar și în 2017, la Roland Garros. Halep a avut nevoie de două seturi în ambele meciuri pentru a se impune.

Ca o paranteză, Halep este angrenată și în competiția de dublu, unde va face pereche cu Monica Niculescu împotriva celeilalte românce, Sorana Cîrstea, perechea celei din urmă fiind Jelena Ostapenko.

Desfășurarea meciului

Simona Halep a fost umilită chiar la primul meci la Wuhan Open, antrenorul ei din acest meci fiind Andrei Pavel, acesta înlocuindu-l pentru o scurtă perioadă pe Daren Cahill. La primul meci după US Open, unde a pierdut în prima manșă, cea mai bună jucătoare română de tenis a forțat tare pentru a conduce jocul, a pornit agresiv, a început cu unghiuri destul de largi, însă nu a susținut serviciul. Ea nu a fructificat deloc serviciul în primul set, iar acum nu a fost prima dată, lipsa de precizii și de soluții total nepotrivite în anumite poziții favorabile făcând-o pe Halep o pradă extrem de ușoară pentru adversara ei de 20 ani.

Kasatkina a dovedit că are o defensivă impenetrabilă, cel puțin la prima vedere, oferind o mobilitate extremă și contracarând cu multe lovituri plasate excelent, spre liniile terenului. Halep a devenit nervoasă pe măsură ce pierdea controlul jocului și a cedat rapid.

Andrei Pavel i-a spus: „Las-o să termine jocul, dar nu-i oferi tu punctele” în momentul în care scorul era 6-2, 4-1, însă Halep nu i-a dat atenție și a părăsit al treilea turneu în 2017 în care nu trece de primul meci.

Halep a pornit meciul cu un break, pierzând apoi 5 ghemuri consecutive, înainte de a mai câștiga încă o dată la serviciul rusoaicei. Kasatkina a luat primul set, cu 6-2, după doar 42 minute de joc. La începutul celui de-al doilea set, când scorul era 11, 15-15, Halep a trimis mingea în fileu, după un schimb lung cu rusoaica, apoi a izbucnit, spunând următoarele cuvinte care s-au putut auzi extrem de bine: „Dă lung de linie, proasta naibii!”.

Deși declara în august că, într-adevăr, vorbește prea mult între puncte și că urmărește cei mai buni jucători de tenis pentru a învăța de la ei, Halep nu s-a învățat minte. După acea reacție nervoasă la 0-1 cu scorul 15-30, Simona a reușit trei puncte consecutive și a reușit să își fructifice doar o dată serviciul în acest meci. Rusoaica, a avut 6 ghemuri la rând și a finalizat meciul după 1:12h.

În continuare, Halep va juca la turneul Premier Mandatory la Beijing (30.09-8.10).

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult