Sporturi Ce Vor Fi Incluse La Jocurile Olimpice în 2020

Sporturi Ce Vor Fi Incluse La Jocurile Olimpice în 2020

Numărul de Jocuri Olimpice a crescut de la 9 la primele Jocuri Olimpice în 1896, până la 28 la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Sporturi noi apar peste tot în întreaga lume, în timp, iar pentru a continua să fie relevante pentru lumea sportului, Jocurile Olimpice trebuie să se adapteze acestor schimbări.

Există întotdeauna sporturi care ”așteaptă” să fie fi selectate și introduse la Jocuri, iar unele încă sunt acolo doar din cauza tradiției. În ultimii ani, Baseball și Softball au fost scoase din program, iar golful și rugby-ul vor reveni în 2016. Desigur, există o limită a ceea ce poate fi inclus, și există reguli specifice în vigoare pentru includerea de noi sporturi.

Ce sporturi noi vor fi adăugate în 2020

În februarie 2013, directorii Comitetului Olimpic Internațional (IOC) s-au întâlnit pentru a discuta planul Jocurilor de Vară din 2020. Wrestling-ul a fost tăiat din lista de sporturi, chiar dacă modernul pentatlon a fost raportat a fi cel mai în pericol.

A urmat un proces de selecție și licitarea diverselor sporturi pentru includerea lor în Jocurile Olimpice 2020 și 2024. Wrestling a fost adus înapoi în lupta pentru prezența la Tokyo, în 2020, împreună cu softball, baseball (ofertă comună), alpinism, karate, role squash, wakeboard și wushu. De asemenea, este interesant de observat câteva alte sporturi care au fost luate în considerare. Aparent 12 sporturi au fost inițial luate în considerare și numai opt sport menționate mai sus au fost reținute. Surfing, dans, bowling și netball au pierdut.

În luna mai 2013, CIO a tăiat karate, sportul cu role, alpinismul, wakeboarding și wushu din această listă, lăsând Baseball-softball, squash și wrestling-ul pe lista scurtă pentru includerea în programul olimpic 2020. Anunțul în legătură cu care dintre aceste trei sporturi a fost selectat la a 125-a sesiune CIO, în septembrie 2013, în Buenos Aires, Argentina – câștigătorul a fost wrestling. În cele din urmă nu a fost adăugat nici un “nou” sport.

A existant, de asemenea, o încercare de a include skateboarding la Olimpiada de la Londra, care ar putea exista acolo doar ca o disciplină de ciclism și nu ca un nou sport.

Există încă o șansă ca sporturi noi să fie adăugate la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Cele mai recente informații sugerează că, datorită popularității sale uriașe în Japonia, baseball-ul masculin și softball-ul feminin sunt favorite pentru a reveni în program, după ce au fost abandonat în urma Jocurilor de la Beijing 2008. Karate, squash, skateboarding, surfing, alpinism sportiv și role sunt altele cu șanse serioase, în timp ce noi discipline în sport, cum ar fi baschet 3×3, se luptă, de asemenea, pentru incluziune.

Modificări ale evenimentului

În conformitate cu normele Cartei Olimpice, Comitetul Executiv IOC este capabil de a adăuga noi discipline sporturilor deja existente, fără a avea nevoie de aprobarea tuturor membrilor. Deși multe sporturi căutau să adauge evenimente suplimentare pentru programul lor, la mijlocul anului 2013 Comitetul Executiv a decis să nu includă mai multe evenimente în programul pentru 2016. Sporturile care au aplicat pentru a adăuga noi discipline pentru Rio 2016 au inclus baschet (eveniment 3×3), ciclism (o cursă de puncte, BMX freestyle și ciclism montan), triatlon (ștafetă mixtă); și judo (eveniment echipă).

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult