Suspendare pentru 16 etape pentru Gabi Mureșan – Deciziile luate de Comisia de Disciplină în cazuri similiare

muresan

Gabi Mureșan s-a ales cu o suspendare pentru 16 etape din cauza meciului jucat acum 12 zile în care l-a lovit cu cotul în față pe Rusescu. Vezi reacția Comisiei de Disciplină în cazuri asemănătoare.

Marius Lăcătuș

În 1999, la un meci în care juca pentru echipa Stelei, fotbalistul l-a faultat foarte dur pe fundașul Bacăului, Vasile Ardeleanu. Verdictul a fost unul extrem de dur: dublă fractură transversală de tibie și peroneu, dar și rupere de ligamente. Marius Lăcătuș nu trebuia să mai joace până când cel pe care l-a accidentat urma să se întoarcă pe teren. După acest verdict inițial, el a primit suspendare 15 etape din care a efectuat doar 9, ajungând la o înțelegere cu stoperul moldovean, Ardeleanu.

Ionel Ganea

August 2007 a fost luna în care Comisia de Disciplină l-a suspendat pentru 22 etape pe “Ganez”, după lovirea și bruscarea unuia dintre asistenții partidei Poli Timișoara – Rapid, Dorin Mudura. Curtea de arbitraj pentru fotbal a admis recursul celor de la Timișioara și a micșorat pedeapsa la 16 runde.

Florin Gardoș

Fundașul central al echipei Steaua București i-a provocat în 2011 lui Cosmin Băcilă, care juca atunci ca mijlocaș la Pandurii, o dublă fractură de tibie și peroneu. Inițial, Gardoș a primit din partea Comisiei de Disciplină o suspendare de 10 etape, dar aceasta a fost ulterior redusă la 8.

Ricardo Cadu

Jucătorul echipei CFR l-a lovit în februarie 2013 pe fundașul celor de la FC Vaslui, Jivko Milanov. Loviturea a fost una violentă, gheata atingând puternic figura fotbalistului vasluian. Bulgarul a pierdut 5 dinți în urma impactului și a avut nevoie de un implant dentar. Cadu a suferit o suspendare de 9 etape pentru acel fault, dar în urma recursului a rămas doar cu 6.

Mircea Bornescu

Fotbalistul a primit în mai 2013 o suspendare de 8 etape de la Comisia de Disciplină pe când juca pentru Petrolul. Pedeapsa a venit în urma faptului că l-a mușcat în timpul meciului cu Gaz Metan pe Taher Bawab. Pentru un act asemănător, Luiz Suarez a primit 10 etape suspendare în Premier League, victima fiind branislav Ivanovici.

Ciprian Dinu

În campionatul 2013-2014, fotablistul echipei FC Botoșani l-a accidentat puternic pe medieșeanul Dan Roman în timpul unui meci, producându-i acestuia fractură de maleole, fractură de peroneu și smulgere de ligamente. Suspendarea fost doar pentru 6 etape!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult