TENIS: Andy Murray ajunge în semifinale la Miami Open

Andy Murray

MIAMI – Andy Murray (al treilea seed) s-a recuperat după un meci greu pentru a-l învinge pe austriacul Dominic Thiem cu scorul 3-6, 6-4, 6-1 miercuri, ajungând, astfel, în semi-finalele Miami Open, acolo unde va juca contra cehului Tomas Berdych.

Tomas Berdych (al 8-lea seed) l-a învins pe Juan Monaco cu scorul 6-3, 6-4 în sferturile de finală pentru un re-match foarte greu în semi-finale, pe care Murrat l-a câștigat în 4 seturi.

Ce a spus Andy Murray despre victorie

Victoria cu numărul 501 din cariera lui Andy Murray a fost departe de a fi ușoară, dat fiind faptul că jucătorul de 21 de ani, Thiem, pe locul 52 la nivel mondial, a trimis niște mingi incredibile și a jucat un tenis excepțional în primul său set.

Dar după aceasta, Murray, departe de a juca bine, a forțat un set decisiv, preluând controlul absolut după ce a câștigat un break după un lung al patrulea game, ducând scorul la 3-1.

”La începutul meciului nu am întors bine mingile, mai ales prima servă. Asta m-a pus într-un fel de poziție defensivă când el servea. Am ajuns, astfel să alerg destul de mult acolo”, a spus Murray.

”În al doilea set am început să joc mai bine și am început să prind mai multe oportunități, ceea ce era bine, dar nu prea găseam traiectoriile potrivite.

”Cred că în setul al treilea secretul a fost întoarcerea mea. I-am întors serva destul de bine. L-am pus pe piciorul din spate, în poziție defensivă”, a spus Andy Murray.

Ce a spus Thiem despre meciul de tenis de la Miami Open

Thiem a fost ”filosofic” în ceea ce privește meciul. ”El a câștigat pentru că a fost jucătorul mai bun. Este atât de simplu. Eu am jucat foarte bine primul set, dar dacă aș putea păstra acel nivel pe tot parcursul unui meci de tenis, nu aș fi pe locul 52 în lume, aș fi pe o poziție și mai bună.

”Am jucat puțin la limită. Desigur, joc constant ca să fac nivelul acela un standard pentru mine.”

Monaco vs Berdych și detalii despre alte meciuri

Monaco, cu sprijinul imens al Argentinei, a reușit să joace foarte bine în setul al doilea, până când Berdych a preluat conducerea cu 5-4.

”A fost un moment foarte dur, el a jucat foarte rapid și îmi trimitea înapoi fiecare minge. Mă bucur foarte mult că am reușit o cale să câștig”, a spus jucătorul de tenis ceh.

Meciurile de joi din sferturile de finală l-au avut în prim plan pe primul seed, Novak Djokovic, împotriva spaniolului David Ferrer și Kei Nishikori (al patrulea seed) împotriva americanului John Isner. Mai multe despre asta săptămâna viitoare.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult