TENIS: Dimitrov îl învinge pe Federer la MSG

TENIS Grigor Dimitrov

NEW YORK – Roger Federer privea meciurile celor de la New York Knicks pe Madison Square Garden la TV la începutul anilor 1990, iar Grigor Dimitrov nu a putut să se abține, decât să spună: ”Am fost născut în anii ‘90’”.

Nu este o coincidență faptul că eternul campion, cel care a câștigat de 17 ori turnee Grand Slam, a jucat cu un tenisman mai tânăr cu un deceniu marți, pe Madison Square Garden. Cel tânăr a învins, iar jocul lor este atât de similar, încât Dimitrov a fost supranumit ”Baby Fed”.

Iar marți, jucătorul bulgar de 23 de ani – apropo, a fost născut în 1991 – a reușit să îi țină piept lui Federer foarte bine. Dimitrov a câștigat cu 6-2, 1-6 și 7-5, reușind să scape de un break down în ultimul set.

El are 0-3 în meciurile oficiale cu Federer și nu a vrut să considere că a succesul lui de marți este atât de mare.

”Am un mare respect pentru el”, a spus Dimitrov, clasat pe locul al 11-lea, care a avut prima semifinală de Grand Slam anul trecut, în vară, la Wimbledon.

”Eu cred că a jucat foarte bine. El a întors foarte bine meciul, să fiu sincer”, a spus Federer. ”Deci credit pentru el. A fost o presiune imensă – mai ales că a fost primul lui meci la Garden.”

În tradiția tipică de la astfel de meciuri, Dimitrov a adus un tânăr din mulțime pe teren și l-a lăsat să joace în setul 3, iar copilul a reușit foarte bine să-i facă față lui Federer. Cei doi profesioniști au avut niște șuturi foarte creative.

Federer l-a trimis pe Dimitrov după mai multe mingi dificile la începutul fiecărui set final, lăsându-l pe Dimitrov să se chinuie puțin.

”Chiar m-am chinuit la meciul de astăzi”, a spus Federer. ”Într-adevăr, am avut niște șuturi grozave. Cred că, până la urmă, a fost un meci de foarte mare calitate.”

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult