TENIS: Serena Williams, victorie în fața Sloane Stephens la Indian Wells

serena sloane

INDIAN WELLS, California – Reînoind o rivalitate care a revenit atunci când speranța a început să dispară, Serena Williams și-a arătat din nou geniul marți după amiază, într-un meci 6-7 (3), 6-2, 6-2, împotriva jucătoarei Sloane Stephens în runda a 4-a a BNP Paribas Open. ”Întotdeauna am spus că eu cred că ea poate fi cea mai bună”, a spus Williams într-un interviu pe terenul de tenis după meci. ”Cred că a dovedit asta de foarte multe ori. Am foarte mult respect pentru ea, este o jucătoare foarte bună.”

Povestea jucătoarei Sloane Stephens, în vârstă de doar 21 ani

Stephens s-a anunțat pe scena mondială după ce a învins-o pe Serena Williams în sferturile de finală ale 2013 Australiam Open, reușind un sezon în care a ajuns până pe locul 11 la nivel mondial. Williams a câștigat celelalte două întâlniri ale lor în acel an, dintre care al doilea meci a fost unul extrem de competitiv, în ruta spre titlul United States Open.

În timp ce Willams, în vârstă de 33 de ani, și-a menținut titlul Nr. 1 în fiecare săptămână de atunci, Sloane Stephens care se ridicase atât de mult a căzut, fiind la un moment dat în pericolul de a ieși din top 50. Însă cu victorii asupra ultimelor jucătoare din top 5, Angelique Kerber și Svetlana Kuznetsova în rundele a doua și a treia, Stephens, în vârstă de 21 de ani, se pare că și-a regăsit vechea formă.

Serena Williams la Indian Wells 2015

Williams a părut epuizată de mai multe ori de-a lungul turneului Indian Wells, în care joacă pentru prima dată după 14 ani, dat fiind faptul că ultima dată a fost scandată de un grup ostil în timp ce a câștigat finala din 2001.

De data aceasta, Serena Williams a fost primită cu o reacție mult mai pozitivă, însă atenția i-a consumat foarte multă energie. În orice caz, după victoria sa de marți, Williams a spus: ”Mă simt chiar foarte bine. Emoțional mă simt pregătită, și mă simt ca și când totul ar fi în spatele meu.”

Cum s-a derulat meciul Serena Williams – Sloane Stephens

Stephens a preluat conducerea devreme, luând avantaj cu 3-0 după primele două servicii ale jucătoarei Serena Williams. După aceea, Williams a câștigat următoarele 4 jocuri pentru a ajunge din nou în frunte, păstrând un punct de set în jocul al 10-lea, dar încăpățânarea lui Sloane Stephens a făcut-o să ducă situația în tiebreak, pe care l-a câștigat.

Împotriva lui Williams, Sloane Stephens a arătat un joc de foarte mare calitate, jucând extrem de ofensiv și făcând pași rapizi către minge. Ea a rămas pozitivă, evitând acel body language negativ pe care îl arată adesea.

Stephens a început al doilea set prin renunțarea la 3 faulturi duble în jocul de deschidere. Acest lucru i-a oferit lui Williams un avantaj precoce, pe care ea l-a exploatat, iar acest lucru a continuat și în al treilea set.

Finalul meciului

După ce a preluat conducerea cu 5-2, Williams a trimis un as cu 128 mile pe oră, care i-a obținut punctul. Stephens a răspuns provocării, dar atunci când mingea era la câțiva centimetri de ea, ea a oferit un zâmbet timid, la care Williams a răspuns. Stephens a ratat un punct în față și punctul final.

După meci, Stephens a răspuns foarte vag, până când un reporter a întrebat-o când are de gând să câștige primul titlu de Grand Slam. ”Îmi place asta”, a spus Stephens, care nu a ajuns în nicio finală de turneu la single până acum, în niciun eveniment. ”Nu este vorba de ”dacă”, ci de ”când”, corect?”

Note: Maria Sharapova, seed nr 2, a fost învinsă de campioana actuală, Flavia Pennetta, 3-6, 6-3, 6-2.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult