TENIS: Situația de la Delray Beach Open 2015

delray beach open

DELRAY BEACH, Fla. – Marinko Matosevic l-a eliminat pe John Isner cu scorul 6-4, 6-4 în prima rundă a Delray Beach Open de marți. Marinko Matosevic nu îl învinsese niciodată pe Isner în cele 3 întâlniri anterioare, toate în 2014.

Matosevic vs Isner

Jucătorul de tenis în vârstă de 29 de ani, Isner, semifinalist în Delray în ultimii 3 ani, s-a chinuit pe toată durata meciului de 75 minute, trimițând mingi fix în plasă și pierzând serve, pentru a ajunge la 4-3 în primul set, și apoi la fel în prima partea a setului 2.

Matosevic, care a ajuns în singura sa finală ATP aici în 2012, a salvat un break point în al 8-lea game al setului 2. Isner a obținut apoi 3 ași pentru a salva break point-ul și pentru a duce scorul la 4-5.

Însă Matosevic a forțat victoria când Isner a trimis din nou mingea în plasă. ”Am simțit că sunt jucătorul mai bun acolo”, a spus Matosevic care, după ce a câștigat un punct la game-uri, a strigat ”a doua servă”, referindu-se la faptul că își va îmbunătăți serva.

”Serva a doua a fost diferită în ultimele 3 meciuri anterioare ale noastre și am simțit că poate obține avantaj din acest lucru.”

”Nu am jucat bine, nu am făcut nimic bine”, a spus Isner, care a reușit 16 ași, dar nu a reușit să finalizeze 3 oportunități de break, inclusiv una când Matosevic servea la 4-3 în al doilea set și el a trimis mingea din rever direct în plasă.

”Mă simt dezamăgit, dar se pare că pur și simplu nu sunt destul de bun pentru a juca împotriva acestui grup de oameni. Totul este în creierul acum. Nu este vorba de lipsă de efort.”

Accidentarea lui Sam Querrey de la Delray Beach Open

Sam Querrey s-a simțit excelent când a ajuns în Delray Beach.

El se afla într-o formă fizică extraordinară și extrem de încrezător după semifinala din Memphis cu o săptămână în urmă. Însă cu o singură mișcare greșită în timpul primului său meci la Delray Beach Open, Querrey s-a accidentat la spate și s-a retras în timp ce conducea în meciul împotriva lui Alejandro Gonzalez (Columbia), cu scorul 6-3, 1-2.

Querrey servea a doua oară atunci când s-a aplecat pentru o minge din rever, a ratat-o, apoi s-a accidentat în partea de jos a spatelui. După ce a încercat stretching pentru un moment, Querrey a întrebat de trainer și a părăsit terenul pentru tratament. Circa 9 minute mai târziu, americanul în vârstă de 27 de ani, semifinalist aici în 2008, s-a întors, i-a strâns mâna adversarului și i-a oferit meciul.

”A fost doar o mișcare bruscă și mi-am accidentat spatele”, a spus Querrey, care va avea un MRI înainte de a decide dacă va putea reprezenta Statele Unite sau nu, în prima rundă a Davis Cup, împotriva Marii Britanii în Glasgow, Scoția, între 6-8 martie. ”Am mai pățit asta înainte și s-a ameliorat într-o săptămână. Sunt doar puțin supărat pentru că am jucat excelent săptămâna trecută.” În alte meciul, Kevin Anderson a câștigat cu 6-3, 6-3 împotriva lui John-Patrick Smith, un australian care și-a perfecționat jocul la Universitatea din Tennessee.

Alți jucători care au jucat la Delray Beach Open

Anderson, care a reușit să fie numărul 1 pentru a doua oară în cariera sa, are un scor de 14-4 în Delray Beach Open, după ce a câștigat turneul în 2012 și a ajuns în finală aici anul trecut. Săptămâna trecută el a jucat în Memphis contra lui Kei Nishikori.

”Mă simt destul de încrezător”, a spus Anderson, un sud-african care locuiește foarte aproape de Delray Beach.

Anderson a ajuns târziu în Delray atunci când zborul din Memphis a fost amânat și apoi anulat din cauza vremii proaste, forțându-l pe el și antrenorul său să conducă prin zăpadă până în Birmingham, Alabama, unde au reușit să prindă un zbor spre Miami, ajungând cu mai puțin de 24 de ore înainte de primul meci.

Trei americani în runda a doua

Trei americani au trecut în runda a doua. Tim Smyczek l-a înfrânt pe jucătorul de tenis de 17 ani, Stefan Kozlov, 7-5, 6-2, în timp ce Donald Young, un alt semifinalist din Memphis, l-a înfrânt pe jucătorul Croației, Ivan Dodig cu scorul 7-5, 7-5. Steve Johnson, pe locul 7, a avansat atunci când Mikhail Kukushkin din Kazakhstan s-a retras din cauza unei suferințe fizice, în timp ce era condus cu 6-3, 4-1.

”Știam că dacă voi veni în acel Kozlov, va fi un meci inconfortabil”, a spus jucătorul de 27 de ani, Smyczek, care l-a condus pe Rafel Nadal cu 2 seturi la 1 în a doua rundă a Australian Open în ianuarie, înainte de a pierde cu 7-5 în setul 5. ”Este foarte bun la a te scoate din jocul tău. Dar eu eram pregătit pentru stilul său și am simțit mingea foarte bine.”

Juniorii din tenis

Trei din patru adolescenți și-au câștigat meciurile. Jucătorul de tenis rus, Andrey Rublev, în vârstă de 17 ani, numărul 370 mondial, a câștigat primul său meci ATP din carieră cu 6-4, 1-6 și 6-3, învingându-l pe veteranul Dudi Sela din Israel.

Alți doi calificați, jucătorii Thanasi Kokkinakis (18 ani, din Australia) și Yoshihito Nishioka (19 ani, din Japonia), au mers, de asemenea, mai departe. Kokkinakis l-a învins pe jucătorul din Serbia, Filip Krajinovic, cu scorul 6-2, 6-3. Nishioka l-a învins pe danezul Igor Siksling cu 7-5, 6-1. Rublev a fost numit anul trecut cel mai bun junior din tenis din lume.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult