Trei Medalii de Aur la Campionatul Mondial de Haltere

Trei Medalii

Sportiva româncă Loredana Toma a reușit să cucerească trei medalii de aur la Mondialele de haltere ce au avut loc la Anaheim, în California. Loredana Toma a obținut, pe 2 decembrie, în antepenultima zi a prestigioasei competiții, medalia de aur la total (probă olimpică), cu limtele categoriei de 63kg, plus încă două la aruncat și smuls.

Cum a câștigat românca

Sportiva face parte dintr-un lot condus de Nicu Vlad și a reușit să cucerească medalia de aur cu un record de 273 kilograme, după ce a ridicat 109kg la smuls, apoi 128kg la procedeul aruncat. Istoric vorbind, performanța cea mai importantă a halterofilei cu șanse la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Tokyo este cea de la total – care este probă olimpică.

Ediția aceasta a Campionatului Mondial nu a avut prezente țări grele în lumea halterelor, precum Turcia, Rusia, Kazahstan sau Rusia. Motivul este reprezentat de scandalurile de dopaj în care națiunile menționate au fost implicate în ultimii ani.

Clasamentul final

La procedeul smuls (63kg), Loredana Toma a câștigat aurul cu 109kg, fiind urmată de Maude Charon din Canada, cu 102kg, dar și de Lina Rivas din Columbia, cu 101kg. La procedeul aruncat, românca a obținut medalia de aur cu 128kg, fiind urmată de Wamalun Ratawalan din Thailanda, cu 127kg, și de Lina Rivas din Columbia, cu 124kg.

Ce a declarat Loredana Toma

„Ador să concurez extrem de mult, pentru că am învățat cum să îmi controlez emoțiile și să am un control cât mai bun asupra întregului concurs, de la cap până la coadă. Este evident că am avut o concurență mult mai bine pregătită decât la Europene, presiunea a fost mare, dar am știut că în momentul de față eram cea mai pregătită sportivă de la 63kg. Mi-am dat seama de asta în timpul antrenamentelor. Tot ce a trebuit să fac a fost să confirm acest luru pe podiumul din America. A fost extrem de greu, însă am avut o determinare excepțională. Mi-am dorit și mai mult pentru că am concurat fix de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Am vrut să cânte imnul de Ziua României și am reușit. Aceasta a fost dorința mea, mai presus de emoții, presiune și orice altceva. Am avut enorm de mare grijă să evit potențialele accidentări, și pot spune că acesta a fost cel mai mare stres. Știam că orice mișcare greșită, dar și orice secundă de neatenție la antrenament mă pot costa extrem de mult”, a declarat sportiva de 22 ani pe aeroportul Otopeni.

Loredana a câștigat aurul cu un total de 237kg, iar la antrenamente a ridicat 240kg – un record personal, de altfel. Ea a cochetat și cu atletismul, dar a ales un sport ce îi oferă „provocări mai mari”, spune ea, visând la aurul olimpic la Tokyo.

Pariază online cu Sportive-Pariuri.com

Folosește-te de platforma noastră pentru a câștiga pariurile. Indiferent că este vorba de haltere, fotbal, tenis, curse de cai, curse de câini, golf, baschet sau orice alt sport, sistemul nostru de comparare a cotelor de la cele mai bune case de pariuri online te va ajuta să îți atingi obiectivul. Începe chiar acum și asigură-te că ești cu un pas înaintea tuturor!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult