VEȘTI EXCELENTE! România, pe locul 15 în clasamentul FIFA

romania fifa 15

Prin prisma ultimelor două victorii obținute în meciurile disputate recent, selecționata României a urcat până pe locul 15 în clasamentul FIFA, fiind practic cea mai bună clasare a noastră din septembrie 2008 și până acum. Poziția din acest moment a României vine pe fondul ultimilor 3 ani în care a evoluat constant în clasamentul FIFA.

Echipa națională a României, antrenată de Anghel Iordănescu, a câștigat cu scorul de 2-0 meciul cu Irlanda de Nord din etapele preliminarii pentru Cupa Europeană din 2016 și tot cu 2-0 amicalul disputat cu Danemarca. România este “pe val”, având șanse foarte mari de a se califica la europenele din 2016. Între timp, jucătorii trebuie să se antreneze pentru a obține alte victorii.

Victoriile au contat enorm

Rezultatele obținute de selecționata noastră arată o evoluție clară a jucătorilor, un antrenament superior și o motivație care până acum nu era la nivelul acesta. Prin prisma victoriilor obținute, dar și prin împotmolirea celorlalte echipe naționale care se aflau în fața noastră în clasament, echipa României a urcat până pe poziția 15. Ironia este că suntem prima și singura echipă din top 15 care nu a fost prezentă la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia din vara aceasta. Chiar și așa, momentan Iordănescu și jucătorii ar trebui să se concentreze pe păstrarea acestei forme fizice și psihice, pregătind strategia și antrenamentul pentru următorul meci. Este esențial să continuăm să câștigăm.

Puțină istorie

Cea mai bună clasare a selecționatei României până în acest moment a fost înregistrată în septembrie 1997, atunci când tricolorii se aflau pe locul 3 în clasamentul FIFA. România a fost atunci cap de serie la Campionatul Mondial din Franța.

De-a lungul anilor, selecționata noastră a urcat cel mai mult până pe poziția 57, aceasta ocupând multiple locuri, în funcție de performanța jucătorilor. Forma echipei naționale din acest moment ne arată că noi surprize pot apărea foarte curând, meciurile următoare fiind foarte importante pentru o eventuală clasare mai bună decât cea din acest moment.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
    Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult