TENIS: Andy Murray câștigă Cupa Davis pentru Anglia după 79 ani

TENIS: Andy Murray câștigă Cupa Davis pentru Anglia după 79 ani

Presa din Anglia a declarat că Andy Murray este în al nouălea cer, preaslăvindu-l pentru efortul său ce a dus la victoria în Cupa Davis. Marea Britanie a câștigat Cupa Davis pentru prima dată în 79 de ani în Ghent, duminică, atunci când Murray l-a înfrânt pe David Goffin cu 6-3, 7-5, 6-3, reușind un scor de 3-1 contra Belgiei.

Mai multe ziare s-au concentrat pe contrastul rezultatelor slabe din tenis ale Marii Britanii în ultimele decenii. ”Tenisul britanic, foarte mult timp ținta glumelor legate de ineptitudinea acestui sport național, și-a recuperat mândria”, a scris Kevin Mitchell, un jurnalist celebru, în ziarul The Guardian.

Marea Britanie, victorioasă în Cupa Davis după 79 ani

”Este drum lung de la ținta glumelor până la numărul 1”, a declarat Matt Dickinson de la Times. Victoria lui Murray în fața lui David Goffin l-a propulsat pe britanic pe locul trei, după John McEnroe și Mats Wilander, după ce a câștigat toate cele 8 meciuri la simplu în același an calendaristic în Cupa Davis. Grupa Mondială a Davis Cup a început în 1981.

Reușita de duminică a pus în umbră succesurile de la US Open 2012 și Jocurile Olimpice din același an, chiar și victoria de la Wimbledon din 2013. ”Andy Murray este acum pe aceeași treaptă cu câțiva jucători imenși ai tenisului modern, Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal, care au câștigat, la rândul lor, competiții majore pe echipe”, a declarat Mike Dickson de la Daily Mail.

Au existat opinii controversate ale jurnaliștilor privind victoria lui Murray pentru Marea Britanie, însă cu toții au fost de acord că triumful acesta este istoric pentru o țară care nu a mai reușit să se impună pe scena mondială a tenisului de aproape 8 decenii.

Nu este doar meritul lui Murray pentru această victorie

Deși Murray a fost cel mai adorat de către britanici în ultimele zile, mai mulți jurnaliști au fost atenți să acorde meritul victoriei și celorlalți componenți ai echipei britanice de la Cupa Davis, care l-a inclus și pe fratele lui Murray, Jamie.

”Contribuția lui Murray a fost imensă, dar el a fructificat efortul unei echipe care se antrenează împreună de 5 ani”, a declarat corespondentul lui BBC în tenis, Russell Fuller.

”Strategia și spiritul de echipă au fost coordinate într-un mod extrem de profesional de căpitanul Leon Smith, însă și alți jucători au avut roluri critice în evoluția în cadrul diviziilor”, a adăugat acesta.

Opinii diverse

În orice caz, mai mulți jurnaliști consideră că victoria este doar a lui Andy Murray. ”Chiar dacă este un triumf al unei echipe, această victorie este una individuală. Murray a fost pe teren și el a câștigat al treilea și decisivul punct al finalei Cupei Davis în această după amiază”, a scris Simon Briggs al Telegraph.

Jurnalistul Dickinson, de la Times, a scris: ”Au existat 6 jucători britanici care și-au acceptat trofeele personale, dar Murray a fost cel care a pus Marea Britanie în vârful tenisului mondial.”


Comentarii

 • Dragos  
  December 2, 2015

  Incredibil ce a reusit omul asta!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult