Cine a obținut medalii la Campionatul Mondial de Haltere

Cine a obținut medalii la Campionatul Mondial de Haltere

România a participat la Campionatul Mondial de la Anaheim (haltere) cu 6 sportivi, iar aceștia au cucerit trei medalii de aur, reușind performanța prin Loredana Toma (la categoria de 63kg), dar și una de bronz, prin Captari Dumitru (la 77kg) la stilul smuls.

Loredana Toma, cea care a cucerit trei medalii de aur la CM 2017 de haltere din SUA, de la Anaheim, California, a declarat pe Otopeni că a avut o pregătire excepțională pentru concurs și unica ei grijă a fost să evite accidentările ce îi puteau periclita un eventual succes.

Ce spune Loredana Toma

„Ador să concurez foarte mult, iar acum am învățat oarecum să îmi controlez mai bine emoțiile și să controlez parcursul concursului cât pot eu mai bine. A fost o concurență acerbă, mult mai mare ca la Campionatul European, iar presiunea a fost și ea mare, dar am știu că sunt extrem de pregătită, mai ales pentru 63kg. Tot ce a trebuit să fac a fost să confirm acest lucru pe podiumul de acolo, din SUA. A fost extraordinar de greu, însă determinarea și dorința mea au fost exagerat de mari. Am dorit mult de la mine pentru că am concurat fix de 1 decembrie, Ziua Națională a țării noastre. Am vrut ca imnul nostru să cânte acolo, și am reușit. Cel mai mare stres pentru mine au fost accidentările. Știam că orice mișcare efectuată greșit îmi poate aduce mari probleme, chiar și o secundă de neatenție în timpul antrenamentelor îmi putea periclita parcursul spre succes”, a spus Toma Loredana, în vârstă de 22 ani, atunci când a fost primită cu flori de apropiați și oficiali în Salonul Prezidențial de pe Otopeni.

Loredana a luat aurul cu 237kg la total, aceasta reușind să ridice în timpul antrenamentelor un total de 240kg, actualul ei record personal. Ea a cochetat cu atletismul inițial, dar a ales într-un final un alt sport, unul ce îi oferă provocări mai mari.

Un alt câștigător: Dumitru Captari

Dumitru Captari a reușit să câștige bronzul la stilul smuls (la 156kg) în cadrul categoriei de 77kg. El a spus recent că medalia îl stimulează și mai mult pentru viitor. „Concursul a fost foarte greu, acomodarea a fost grea, însă se aștepta chiar la un rezultat mai bun. Această medalie îmi oferă o încurajare să muncesc chiar mai mult, să obțin o calificare pentru olimpiadă. Da, sunt puțin supărat că puteam să reușesc un rezultat mai mare, la total și la aruncat. Am avut ceva dureri de spate și nu am reușit vreo încercare la aruncat. Sunt mulțumit, oricum, este prima mea medalie la un astfel de nivel.” El a concurat prima dată pentru România la Mondialele de acum 2 ani.

Elena Andrieș: Locul 6 la total (la 177kg)

Elena Andrieș ar fi putut să obțină și ea o medalie dacă nu ar fi simțit ceva dureri la un picior. Accidentarea a ținut-o pe loc. Cu două săptămâni înainte de concurs a avut probleme la piciorul stâng, a sperat ca își va revine, dar nu a reușit. În 2018, ea urmărește să fie campioană la Europenele de seniori.

Pariază online acum cu Sportive-Pariuri.com

Folosește platforma noastră pentru a-ți câștiga toate pariurile. Nu contează că este vorba de haltere, tenis, fotbal, curse de cai, golf, curse de câini, baschet sau oalt sport, sistemul nostru de comparare a cotelor de pariuri de la cele mai bune case de pariuri online te va ajuta chiar acum să îți atingi obiectivul. Începe acum și asigură-te că ești cu un pas înaintea tuturor!

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

 • 185x142
  Filmul finalei Australian Open 2018: Cum
  Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una ... citeste mai mult
 • 185x142
  Miza e primul loc la Australian Open pen
  MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
 • 185x142
  Programul Australian Open: Simona Halep
  Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult