Filmul finalei Australian Open 2018: Cum a pierdut Halep

Cum a pierdut Halep

Așteptarea dureroasă a Carolinei Wozniacki s-a încheiat după ce domnișoara de onoare din tenis a reușit să câștige la Australian Open 2018. Superstarul danez este pe punctul de a se clasa pe primul loc după ce a învins-o pe Simona Halep într-una dintre cele mai uimitoare și mai brutale finale de Mare Șlem.

Wozniacki a trebuit să se întoarcă de la o cedare în setul final, în timp ce cele două combatante au dat o finalitate de divertisment pur, dramă și clasă.

Într-un punct culminant care a dus la una dintre cele mai memorabile Open-uri din istorie, Wozniacki a învins-o pe favorita Simona Halep 7-6 (7-2) 3-6 6-4 în două ore și 50 de minute de tenis incredibil de intens în noaptea de sâmbătă. Daneza a eliberat lacrimi de bucurie, după ce s-a întors în topul clasamentului – încheind o etapă record de performanțe slabe – cu victoria de la Melbourne Park.

Ca luptătoare apreciate, cele două combatante au făcut schimb de lovituri toată noaptea, cu Wozniacki în cele din urmă predominând după ce a câștigat 110 mingi în fața lui Halep. Învingând-o pe curajoasa Halep, ea nu a reușit doar să o învingă pe românca de pe primul loc în lume, ci și să obțină primul Grand Slam la simplu pentru Danemarca.

Ce spune Wozniacki

„Am visat la acest moment de atâția ani. Este un vis devenit realitate”, a declarat Wozniacki, după ce a obținut cel de-al 28-lea titlu din carieră, punga câștigătorului de 4 milioane de dolari și cel puțin 68 de săptămâni ca nr.1 – exact șase ani după ce a renunțat la statutul de top la US Open 2012.

„Vocea mea e agitată. E un moment emoțional.”

Victoria lui Wozniacki a încheiat una dintre cele mai mari povesti de revenire ale sportului, după ce jucătoarea în vârstă de 27 de ani a ajuns pe locul 74 în lume în august 2016, la doar 23 de luni după ce a pierdut în finala US Open.

I-a luat 11 ani256 de turnee, 772 de meciuri și ore întregi de testeși lacrimi pentru a câștiga un Mare Șlem. Această „onoare” nedorită aparține acum lui Halep. Înfrângerea zguduitoare a jucătoarei de 26 de ani urmează pierderilor în finalp de la Paris din 2014 și 2017.

Românca trebuie să se mulțumească cu o consolare de 2 milioane de dolari, după ce a urcat în topul istoric pentru de a deveni prima femeie care a câștigat un meci major după salvarea punctelor de meci în mai multe meciuri.

„Nu este ușor să vorbim acum, dar, în primul rând, vreau să o felicit pe Caroline. A jucat uimitor tot turneul”, a spus Halep, grațios, după înfrângere.

„A fost un mare turneu pentru mine. Nu am început foarte bine cu o leziune a gleznei. Dar am vrut doar să-mi dau cel mai bun la fiecare meci, ceea ce am făcut. Sunt foarte fericit ca am putut relua finala într-un Mare Șlem.”

O mare revenire

Caroline Wozniacki a produs unul dintre mari reveniri ale întregului turneu de a câștiga primul ei Mare Șlem. Wozniacki a trebuit în mod repetat să se întindă la niveluri nebune pentru a reuși să o pedepsească pe Halep la 30-30, deoarece Halep a servit să rămână în meci la 5-4.

Acest efort i-a adus o oportunitate de campionat.

De acolo, Halep a îngropat efortul pentru a înmâna stelei daneze primul ei triumf major. Victoria 7-6, 3-6, 6-4, care a durat aproape trei ore întregi, va fi amintită ca una dintre cele mai mari finale ale Australian Open.

Acesta va fi, de asemenea, amintit ca momentul iconic al lui Wozniacki, cu numărul 2 mondial care se va întoarce în topul clasamentului turneelor WTA când clasamentele vor fi actualizate luni. În vârstă de 27 de ani, a izbucnit în lacrimi în momentul în care a câștigat. „Am visat la acest moment de atâția ani”, a spus ea.

La masculin, turneul a fost câștigat de Roger Federer.

Lăsați un comentariu

 

ACEASTA VESTE AR PUTEA FI DE INTERES PENTRU TINE

  • Miza e primul loc la Australian Open pen
    MELBOURNE, Australia (AP) - Pentru a doua oară în turneu, Simona Halep s-a confruntat cu puncte de meci și a știut că o greșeală ar însemna o ieșire din Australian Open și pierderea probabilă a primului loc în clasament. Pentru a doua oară în m... citeste mai mult
  • Programul Australian Open: Simona Halep
    Organizatorii de la Australian Open 2018 au anunțat programul pentru sâmbătă al turneului de la Melbourne, iar meciul care ne interesează este cel al Simonei Halep! Jucătoarea de 26 ani, aflată pe locul 1 WTA, va juca vineri spre sâmbătă noap... citeste mai mult
  • Messi a dat peste cap toate bornele
    Fotbalistul argentinian Lionel Messi de la Barcelona, autor al unui incredibil gol în disputa contra Levante (câștigată cu 3-0), a ajuns la 400 goluri marcate în toate meciurile jucate în tricoul catalan, egalând recordul absolut de goluri (365) ... citeste mai mult