9 iulie – Olanda se întâlnește cu Argentina în Sao Paulo

Netherlands-vs-Argentina-2014-World-Cup-Semi-finals-Football-Wallpaper-400x250

După șocul pe care o lume întreagă l-a avut ieri seară când Brazilia a fost înfrântă de Germania cu 7 la 1, toți ochii se îndreaptă acum spre echipele Olanda și Argentina care se vor întâlni să joace a doua semifinală, ce are loc în cadrul Cupei Mondiale din Brazilia, 2014.

Poate nu mulți se așteptau la această întâlnire, olandezii fiind ajutați un pic și de zeița Fortuna pentru a ajunge la acest nivel, loviturile de departajare din meciul cu Costa Rica decizând soarta Olandei și avansând-o în această etapă.

Argentina, la rândul ei, a avut o surpriză foarte plăcută, când după 24 de ani de când ajunsese ultima oară în semifinalele Cupei Mondiale, a reușit din nou această performanță, datorită golului înscris în meciul cu Belgia. Ultima oară când a avut ocazia de a juca la acest nivel în cadrul Cupei Mondiale a fost in anul 1990, când campionatul avea loc pe tărâmul Italiei, Argentina reușind atunci să ajungă chiar și în finală. Din păcate pentru argentinieni, Cupa a fost câștigată de echipa Germaniei.

Istoria Olandei și Argentinei pe terenul de fotbal

Nu este prima oară când Olanda se întâlnește pe un teren de fotbal cu Argentina, aceste echipe bucurându-se până acum de mai multe ocazii în care și-au măsurat talentele. Foarte mulți își amintesc de victoria Argentinei din anul 1978, când Olanda a fost înfrântă cu 3-1. Acesta a fost anul în care Argentina a reușit să câștige pentru prima dată și Cupa Mondială.

La rândul ei, și Olanda se poate lăuda cu o victorie recentă în fața Argentinei, când s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din anul 1998. Victoria acestei echipe s-a datorat golului lui Dennis Bergkamp. Din păcate însă, bucuria a fost atunci de scurtă durată, Olanda pierzând apoi în fața Braziliei.

Olanda-Argentina în Campionatul Mondial din 2014

Conform regulilor campionatului, ambele echipe care au jucători „deținători” ai unui singur cartonaș galben se vor bucura de anularea acestora înainte de a intra pe teren pentru a juca în semifinala Cupei Mondiale. Aceasta nu poate fi decât o veste bună pentru jucătorii olandezi, De Guzman, Blind și De Vrij, și pentru argentinienii Di Maria și Garay.

În ceea ce privește semnele de întrebare ce planează asupra celor două echipe, se pare că Olanda nu știe încă dacă poate conta pe Ron Vlaar, care s-a accidentat în urma meciului cu Costa Rica, iar Argentina are aceeași problemă cu jucătorul Angel Di Maria, și el suferind o accidentare în meciul cu Belgia. Cel mai probabil Sergio Aguero îl va înlocui pe Di Maria.

Posibila componență a echipelor:

Olanda: Cillessen; De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind; Sneijder, Wijnaldum, Kuyt, Depay, Robben; Van Persie

Argentina: Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta; Biglia, Mascherano; Perez, Aguero, Messi; Higuain

Cote pariuri sportive:

Olanda: 3.25

X: 3.20

Argentina: 2.45

Lăsați un comentariu